MLADINKE ZMAGOVALKE LJUBLJANA OPEN

MLADINKE ZMAGOVALKE LJUBLJANA OPEN

9. 1. 2019

Za našimi mladinkami je uspešen vikend. Po nesrečnem porazu s Formisom, ko se jim ni uspelo uvrstiti v polfinale državnega prvenstva, je zmaga v Ljubljani majhen obliž na rano iz meseca decembra.

Po treh zmagah v sobotnem delu po skupinah so se Braslovčanke zanesljivo uvrstile v polfinale, ki se je odigralo v nedeljo 6. januarja. Nasprotnice so bile mladinke AOK Rudar Plevlja. Kljub navidezni premoči zaradi višine, so Braslovčanke zanesljivo zmagale z rezultatom 2:0 in se uvrstile v večerni finale, kjer so jih že čakale Sarajevčanke.

Finalna tekma, ki se je začela v poznih večernih urah, se, po dolgem premoru po polfinalu, ni začela obetavno za Braslovčanke. Nasprotnicam je uspelo naša dekleta prisiliti k napakam, kar jih je privedlo do vodstva z 9:4 na začetku prvega seta. Po odmoru, ki ga je zahteval braslovški trener, so dekleta zaigrala nekoliko bolje in so začela loviti rezultat. Do konca prvega seta jim je uspelo strniti vrste in zmagati z rezultatom 25:19. V drugem setu so Braslovčanke še stopnjevale pritisk, še posebej na začetnem udarcu, s čimer so Sarajevčankam povzročile veliko težav pri organizaciji napada. Tudi drugi set so zanesljivo zmagale in se veselile zaslužene zmage na mladinskem delu turnirja.

Po zaključku finalnih tekem je sledila še razglasitev najboljših igralk turnirja in podelitev pokalov ter medalj.

V braslovški ekipi se je s svojo igro izkazala Anja Skok, ki je prejela nagrado za najboljšega libera pri mladinkah, in še posebej Tija Šketa Rozman, ki je postala MVP mladinskega finala.

Igralkam in trenerjem iskrene čestitke!

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.