KADETINJE II Z ODLOČILNO ZMAGO DO A LIGE

KADETINJE II Z ODLOČILNO ZMAGO DO A LIGE

9.12.2018

V zadnjem krogu kvalifikacij za kadetinje je ekipo Braslovče II čakalo težko delo v boju za eno izmed prvih dveh mest, ki v nadaljevanju vodijo v A ligo.

Braslovčanke so pred zadnjim kolom delile prvo mesto z ekipo Prevalje. Prav ti dve ekipi, ki sta do sedaj petkrat zmagali in enkrat izgubili, sta se pomerili v prvi tekmi. Prvi set so zanesljivo z 12:25 dobile Korošice. V drugem setu so se Braslovčanke zbrale in se z zmago s 25:19 nasprotnicam oddolžile za poraz v prvem setu in si priigrale odločilnega tretjega. V odločilnem, skrajšanem setu, sta bili ekipi do pete točke izenačeni, potem pa so Prevaljčanke prevzele pobudo in zmagale s 15:8.

Po porazu v prvi tekmi so naša dekleta svojo priložnost iskala na tekmi proti domačinkam. Prvi set se ni končal najbolje, saj so bile nasprotnice bolj zbrane in so zmagale z rezultatom 25:22. V drugem setu se je ponovila zgodba s prve tekme. Braslovčanke so bile boljše in zmagale s 25:19. V tretjem setu, ki ne samo, da je odločal o današnjem zmagovalcu, ampak tudi o končnem prvem oziroma drugem mestu v skupini F, so Braslovčanke dokazale svojo kakovost in zmagale s 15:12.

Iskrene čestitke dekletom in trenerju za uvrstitev v A ligo.

Kadetinje Braslovče I so v zadnjem kolu gostovale v Kranju, kjer sta bili obe tekmi zgolj formalnost. Braslovčanke so dosegle dve gladki zmagi z 2:0 proti ekipi Celje II in Prebold in zanesljivo osvojile prvo mesto v skupini D.

Tekmovanja v A ligi se bodo nadaljevala po novem letu in, kakor kaže, se bosta za uvrstitev med 8 najboljših kadetskih ekip obe Braslovški ekipi borili v isti skupini.

Bravo punce!

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.