SPODNJESAVINJSKI DERBI PRIPADEL BRASLOVČANKAM

SPODNJESAVINJSKI DERBI PRIPADEL BRASLOVČANKAM

28.10.2018

Braslovčanke članice so v 2. krogu druge lige vzhod gostovale v Šempetru in pred številnimi braslovškimi navijači z odlično igro zanesljivo premagale svoje večne tekmice s 3:1.

Prvi set so naša dekleta začela sanjsko. Dobri začetni udarci, dobri zaključki v napadu in odlična igra v obrambi je tekmicam povzročale nemalo težav. Razlika je iz točke v točko naraščala vse do konca seta, ki se je končal s 25:14. Podobno je bilo razmerje moči tudi v drugem setu. Braslovčanke so še vedno držale visok ritem igre, Šempetrankam, na drugi strani, pa je le uspelo z nekaj manj napakami in nekaj lepimi tipičnimi zaključki preko centralnih blokerk doseči 19 točk. Drugi set se je končal s 25:19.

V tretjem setu se je zgodilo podobno, kot na prvi tekmi proti ŽOK Sobota. Naša dekleta so bila na igrišču nerazpoznavna. Začetni udarci niso bili več tako neugodni za šempetrske sprejemalke in domačinke so že po nekaj točkah povsem prevzele kontrolo nad igro. Slabi sprejemi, neučinkovitost naših napadalk in luknje v obrambi so se, kljub dvema minutama odmora, nadaljevale skozi celoten set. Tudi opravljene menjave braslovškega trenerja niso prinesle preobrata. Razigrane Šemptetranke so tretji set dobile kar z 11:25.

V četrtem setu pa so Braslovčanke na veselje svojih navijačev dokazale, da se tudi po takšnem padcu v igri znajo pobrati. Po prvih nekaj točkah sta bili sicer ekipi tesno skupaj in se izmenjavali v vodstvu za točko ali dve, potem pa so Braslovčanke, po nekaj učinkovitih začetnih udarcih, prestavile v višjo prestavo in si priigrale nekaj točk prednosti. To prednost so ohranile do konca, četrti set dobile z rezultatom 25:17 in se zasluženo veselile nove zmage.

Rezultat

Braslovče : SIP Šempeter II    3:1   (25:14, 25:19, 11:25, 25:17)

 

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.