KADETINJE S POLNIM IZKUPIČKOM

KADETINJE S POLNIM IZKUPIČKOM

V nedeljo, 30. septembra, so, kot prve v letošnji sezoni, s tekmovanjem začele kadetinje in zabeležile štiri zmage.

Prva ekipa kadetinj je s tekmovanjem v skupini D pričela v Preboldu. Po pričakovanju so dekleta brez težav zmagala obe tekmi. V prvi tekmi z mlado ekipo ŽOK Triglav III so Braslovčanke oddale le 12 točk in zmagale s 25:6 in 25:6. V drugi tekmi proti domačinkam iz Prebolda pa le dve točki več. Tekma se je končala z rezultatom 25:7 in 25:8.

Veliko bolj napeto pa je bilo v domači dvorani v Braslovčah, kjer je v skupini F nastopila druga ekipa kadetinj. Ekipa, ki jo po večini sestavljajo igralke iz lanske male odbojke, okrepljene s tremi starejšimi igralkami, je morda malce presenetljivo, vendar povsem zasluženo dvakrat zmagala.

V prvi tekmi so se Braslovčanke pomerile z ekipo Korvolley PD in zanesljivo zmagale z rezultatom 25:8 in 25:11. V drugi tekmi jim je nasproti stala še ena ekipa s Koroške. Tudi Prevaljčank, ki so bile vsaj na papirju favoritinje, se naša dekleta niso ustrašila. Prvi set so zmagala s 25:20, drugi set pa, po napeti končnici, na razliko z rezultatom 25:23.

Kadetsko prvenstvo se bo nadaljevalo v nedeljo, 14. oktobra. Ekipa Braslovče I bo v domači dvorani gostila Gorenjke in kadetinje z Ljubnega. Ekipa Braslovče II pa se bo podala na gostovanje v Mislinjo, kjer jih čaka obračun z ekipama Črna in Svolley.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.