V BOJ ZA NAJVIŠJA MESTA Z DEVETIMI EKIPAMI

V BOJ ZA NAJVIŠJA MESTA Z DEVETIMI EKIPAMI

ŽOK Braslovče se v ligaška tekmovanja v sezoni 2018/2019, ki se bodo s turnirjem kadetinj začela konec septembra, podaja z osmimi ekipami.

V članski in mladinski kategoriji bodo Braslovčanke igrale z isto ekipo, ki, z izjemo ene igralke, glede na lansko sezono, ostaja nespremenjena. Članice ostajajo v 2. ligi vzhod, mladinke, ki so v lanski sezoni dosegle zelo dobro 7. mesto, pa bodo lahko vnovčile pridobljene izkušnje in se povzpele še kakšno mesto višje.

Kadetinje bodo letos nastopale z dvema ekipama. Lansko končno 4. mesto bo za prvo kadetsko ekipo zagotovo lep motiv, da v letošnji sezoni vsaj ponovi ta rezultat. Za uvrstitev v A ligo se bo ekipa Braslovče I v predtekmovanju pomerila z ekipami KLS Ljubno, Prebold, Celje II in ŽOK Triglav Kranj III. Kadetinje Braslovče II pa se bodo za uvrstitev v A ligo borile z ekipami Prevalje, Svolley, Korvolley PD in Črna.

Od starejših deklic se tudi letos pričakuje, da bodo posegle zelo visoko. Večina igralk, ki je osvojila naslov podprvakinj v lanski sezoni, ostaja v ekipi tudi letos in bodo, ob pomoči mlajših iz lanske male odbojke, nosile tudi glavno breme igre. Za uvrstitev v A ligo, in verjamemo tudi v zaključne boje za najvišja mesta, se bodo Braslovčanke pomerile z ekipami Kajuh Šoštanj, Mozirje, Bistrica in ŽOK Maribor.

V mali odbojki bosta, kot vsa leta, nastopili dve ekipi. V prvi ekipi bodo tekmovale po večini deklice 6. in 7. razreda, za drugo ekipo pa nastopijo tudi deklice mini odbojke, ki si na ta način pridobivajo kilometrino za nastope v svoji kategoriji.

V mini odbojki bosta letos ponovno tekmovali dve ekipi deklic do 5. razreda.

 

Vsem dekletom in trenerjem želimo uspešen začetek sezone!

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.