IZA IN MAJA PETI NA MEVZI DO 18 LET

IZA IN MAJA PETI NA MEVZI DO 18 LET

V petek in soboto se je v Murski Soboti odvijalo srednjeevropsko prvenstvo v odbojki na mivki do 18 let. Slovenijo sta, poleg državnih prvakinj Lane Žužek in Zale Špoljarič, zastopali tudi Iza Zbičajnik in Maja Marolt.

S posebnim povabilom organizatorja pa sta za Slovenijo nastopili še Ajda in Gaja Kuhar ter par Rosić/Kosi.

V petek sta v skupinskem delu Iza in Maja pričeli dobro in z 2:0 v prvem krogu premagali Čehinji ter v drugem krogu z istim rezultatom še Slovakinji. V tretjem krogu pa sta žal naleteli na zelo razpoloženi sestri Kuhar in po porazu z 2:0 zasedli drugo mesto v skupini A, kar jima je v četrtfinalu prineslo dvoboj s še enima sestrama, tokrat z Madžarkama.
Žal sta bili v boju za polfinale visoki sestri Vasvari pretrd oreh za Izo in Majo, ki jima igra nikakor ni hotela steči, kot bi si želeli. Po porazu z 2:0 sta se podali v boj za peto mesto. V prvi tekmi sta najprej zanesljivo premagali Čehinji z 2:0. V nadaljevanju pa sta se ponovno srečali s Slovakinjama Gecikovo in Cigankovo in po zmagi z 21:12 ter 23:21 osvojili končno peto mesto.

Končni vrstni red:
1. mesto Žužek/Špoljarič SLO
2. mesto Kuhar/Kuhar SLO
3. mesto Vasvari/Vasvari HUN
4. mesto Rethelyi/Divenyi HUN
5. mesto Zbičajnik/Marolt SLO
6. mesto Gecikova/Cigankova SVK
7. mesto Brunclikova/Součkova CZE
8. mesto Rabisch/Wasserfaller AUT
9. mesto Petred/Szabo HUN
10. mesto Rosić/Kosi SLO

S tekmovanjem v Murski Soboti je letošnja sezona odbojke na mivki za Izo in Majo zaključena. Naslov državnih prvakinj do 16 let, tretje mesto do 18 let in končno peto mesto na MEVZI je odličen rezultat, za katerega si dekleti zaslužita vse čestitke.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.