OSVOJENA DVA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKINJ

OSVOJENA DVA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKINJ

Po končani sezoni v dvorani mnoge naše odbojkarice niso počivale. Nadaljevale so s tekmovanji v državnem prvenstvu v odbojki na mivki in to nadvse uspešno. V vsaki kategoriji so dekleta odigrala po dva turnirja. Najboljši pari z obeh turnirjev pa so se uvrstili v boj za naslove državnih prvakinj.

V petek, 3. avgusta, so se tako na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani, ob bučni podpori številnih braslovških navijačev, v boj za najvišja mesta v državnem prvenstvu podali štirje pari in vsi so tekmovanje zaključili z medaljo. Med najmlajšimi, v kategoriji junior, sta tretje mesto in bronasto medaljo osvojili Žana Vodovnik in Manca Marovt. V kategoriji do 14 let sta Živa Šalej in Lara Jelen osvojili tretje mesto, medtem ko sta Zoja Kalar in Rima Posedel brez večjih težav osvojili naslov državnih prvakinj. Žal je novi sistem tekmovanja botroval temu, da sta Živa in Lara pristali na tretjem mestu, čeprav bi si po prikazanih igrah v sezoni zagotovo zaslužili drugo mesto. V kategoriji do 16 let sta državni prvakinji prav tako brez večjih težav postali Iza Zbičajnik in Maja Marolt. Za las je boj za medalje ušel Zoji in Rimi, ki sta po hudem boju v četrtfinalu morali priznati premoč kasneje tretjeuvrščenemu paru. V kategoriji do 18 let sta še enkrat nastopili Iza Zbičajnik in Maja Marolt in osvojili tretje mesto. V kategoriji do 20 let Braslovčanke v letošnji sezoni niso tekmovale.

Sicer pa so v odbojki na mivki tekmovale še:
Anja Puckmeister in Tija Šketa Rozman
Živa Donko in Taja Ferlež
Zoja Donko in Jerca Zbičajnik

S tekmovanjem v Ljubljani se je letošnje državno prvenstvo v odbojki na mivki zaključilo. Sledijo kratke počitnice potem pa se bodo dekleta podala na priprave na novo dvoransko sezono. Le Iza Zbičajnik in Maja Marolt se od tekmovanj na mivki še ne bosta čisto poslovili, saj ju v sredini avgusta čaka še nastop na srednjeevropskem tekmovanju MEVZA do 18 let v Murski Soboti.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.