V FINALU TUDI KADETINJE

V FINALU TUDI KADETINJE

V nedeljo, 13. maja, so na parket braslovške dvorane stopile še kadetinje. Nekoliko oslabljene zaradi poškodb, pa kljub vsemu visoko motivirane, so bile odločene, da bodo poskušale ponoviti sobotni uspeh svojih mlajših klubskih kolegic.

V prvi tekmi so domačinkam nasproti stale favorizirane kadetinje Vitala I. Prvi set sta obe ekipi začeli precej nervozno z veliko lastnimi napakami, predvsem pri servisih. Domačinke se nikakor niso mogle sprostiti v igri, kar so visoke gostje s pridom izkoristile in set zanesljivo dobile s 25:16. V drugem setu smo na parketu videli popolnoma drugačno sliko. Braslovčanke so se otresle začetne treme in s poletno igro nadigrale Vitalovke, ki so dosegle le 15 točk. Tretji set je odločal o tem, katera ekipa bo turnir nadaljevala s tekmo zmagovalcev in katera s tekmo poražencev.
Domačinke so nadaljevale tako, kot so končale v drugem setu, in vodile že s 6:2. Potem pa je morda zmanjkalo malo izkušenj ter športne sreče in gostjam je uspelo, po štirih lastnih napakah Braslovčank, izid obrniti v svojo korist. Tretji set se je končal z rezultatom 15:9 za ekipo Vital z grenkim priokusom, da bi bilo lahko tudi drugače.

V drugi tekmi sta se pomerili ekipi Nove KBM Branik in Olimp. Malo več športne sreče je bilo na strani Mariborčank, ki so Ljubljančanke po zanimivi in izenačeni tekmi premagale z 2:1. Drugi in tretji set so Mariborčanke dobile na razliko.

V tekmi zmagovalcev sta se pomerili ekipi Vital in Nova KBM Branik. Vitalovke so tokrat odigrale bolj zbrano in srečanje pričakovano dobile z 2:0.

V tekmi poražencev sta se srečali ekipi ŽOK Braslovče in Olimpa. Kljub temu, da so se domačinke zavedale, da le zmaga še daje možnosti za finale, so prvi set začele precej slabo. Igra v prvem delu seta nikakor ni stekla. Preveč je bilo tudi lastnih napak. V drugem delu prvega seta pa je Braslovčankam le uspelo ujeti pravi ritem. Čeprav nasprotnic niso mogle več ujeti in so set izgubile s 25:20, je bila njihova igra dobra napoved za drugi set, v katerem je bila slika na parketu precej drugačna. Braslovčanke so prikazale precej boljšo igro in drugi set zanesljivo dobile s 25:16. V odločilnem tretjem setu sta bili ekipi nekaj časa bolj kot ne izenačeni, v zaključku pa so več znanja in zbranosti pokazale Braslovčanke in set zaključile s 15:10 v svojo korist.

V odločilni tekmi za drugo mesto, ki je še vodilo v finale, sta si nasproti stali ekipi ŽOK Braslovče in Nove KBM Branik. Tekma je bila od samega začetka precej nervozna predvsem na strani gostij. Dekleta so se zavedala pomembnosti tekme in dejstva, da le ena ekipa napreduje v finale.
Celoten prvi set sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Na obeh straneh smo videli borbeno igro in veliko želje po napredovanju. Na 20 točki je bil rezultat še poravnan, nato pa je pobudo prevzela domača ekipa in set obrnila v svojo korist (25:22). V drugem setu so vodstvo takoj prevzele domačinke in povedle s 6:1. Na deveti točke so jih Mariborčanke dohitele in za kratko tudi povedle. Sledila je serija dobrih servisov Braslovčank in vodstvo z 20:14. Mariborčanke se kljub zaostanku niso predale in so s pritiskom na servisu ter napadu prisilile Braslovčanke v nekaj lastnih napak. KBM-ovke so se ob zaključku seta sicer približale le na dve točke zaostanka, vendar so se Braslovčanke uspele zbrati in set zaključiti z zmago, s 25:21. Drugo mesto na turnirju in s tem uvrstitev na finalni turnir je tako, morda nekoliko presenetljivo, vendar zasluženo, osvojila domača ekipa ŽOK Braslovče.

V finalu, 27. maja, se bodo poleg ekip Vital I in ŽOK Braslovče, za naslov državnih prvakinj borila še dekleta ŽOK Triglav Kranj in Zgornje Gorenjske, ki so v drugem polfinalnem obračunu izločila ekipo Šempetra in Nove KBM II.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.