NOVI DVE ZMAGI MLADINK

NOVI DVE ZMAGI MLADINK

Naše mladinke so svoj drugi turnir odigrale v Hočah in se domov vračajo z novimi štirimi točkami, kar jih trenutno uvršča na sam vrh vzhodnega dela lestvice.V prvi tekmi so Braslovčanke brez večjih težav premagale ekipo Turbina z 2:0 s tem, da so v prvem setu oddale vsega 5, v drugem setu pa 12 točk.

Po pričakovanjih je bila druga tekma s Formisom veliko bolj izenačena. Prvi set so naša dekleta začela zelo dobro in si hitro priigrala nekaj točk prednosti. Po vodstvu z 9:5 je sicer Formiskam uspelo izid izenačiti na 9, vendar kaj več od tega jim Braslovčanke niso dopustile. Prvi set se je končal z rezultatom 25:17 v korist naših mladink. Tudi drugi set se je začel precej podobno. Po začetnem izenačenju na 1:1 so Braslovčanke nadaljevale zelo dobro in si priigrale lepo prednost, ki je obetala miren zaključek seta in zmago. Pri rezultatu 18:12, pa so igralke Formisa z nekaj uspešnimi servisi in bloki, naša dekleta prisilile v številne napake, kar je pripeljalo do izenačenja rezultata na 20. točki. Rezultat je bil potem nekajkrat izenačen, tik pred koncem pa so je domačinkam uspelo celo povesti s 22:23. Braslovčankam se je v odločilnih trenutkih uspelo zbrati in doseči tri zaporedne točke, ki so jim prinesle zmago v drugem setu s 25:23 in skupno zmago z 2:0.

Zmaga s Formisom je pred zadnjima dvema turnirjema je Braslovčankam široko odprla možnost za uvrstitev med prve štiri ekipe na vzhodu. Naša dekleta v četrtek čaka še gostovanje v Šempetru in nato prihodnjo nedeljo še zadnji turnir v Mariboru, kje bodo igrale z ekipo Ptuja in Novo KBM Maribor.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.