PO GLADKI ZMAGI V ZREČAH, ŠE ZMAGA DOMA PROTI PREKMURKAM

PO GLADKI ZMAGI V ZREČAH, ŠE ZMAGA DOMA PROTI PREKMURKAM

Potem, ko so naša dekleta na tekmi v Zrečah z gladko zmago s 3:0 osvojila tri točke, so 23. januarja v domači dvorani gostile igralke ŽOK Sobota in zmagala z rezultatom 3:0 (25:18, 25:13, 25:18).

Prvi set so nekoliko bolje začele Braslovčanke, ki so z malenkostno prednostjo vodile do 8. točke, ko so gostje najprej izenačile in nato povedle z dvema točkama prednosti. Pri rezultatu 12:11 v korist gostij so Braslovčanke po nekaj zaporednih servisih Zbičajnikove ponovno povedle. Prednost so nato Braslovčanke z zanesljivo igro v napadu in obrambi samo še poviševale in prvi set zaključile z rezultatom 25:18.

V drugem setu so Braslovčanke povedle s 4:0 in s tem prisilile gostujočega trenerja k prvi minuti odmora, ki pa njegovi ekipi ni prinesla želenega preobrata. Braslovčanke so nadaljevale z zanesljivo igro tako v obrambi kot v napadu in pred koncem seta vodile že z 21:8. Tudi pet zaporednih točk na servis Sajetove pa Sobočankam kaj več kot omilitev poraza na 25:13 ni prineslo.

V tretjem setu je bilo razmerje moči na igrišču podobno kot v drugem. Braslovčanke so svojo prednost iz točke v točko povečevale in pri 21. točki so vodile z 21:15. Nato pa je Puklavčeva z dobrimi servisi prisilila nasprotnice v slabši sprejem in posledično slabši napad. Po znižanju izida na 21:18 je svoje igralke na odmor poklical domači trener. V naslednjem napadu se je Braslovčankam po uspešnem zaključku Posedelove le uspelo odlepiti od 21. točke. Nato sta sledila še dva dobra servisa ter as Medvedove in domačinke so se, po zmagi s 25:18 v tretjem setu, lahko veselile letošnje skupno devete zmage in novih treh točk.

V prihodnjem tednu sledita dve gostovanji v Logatcu in v Murski Soboti.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.