POMEMBNA DOMAČA ZMAGA PROTI EKIPI IZ PUCONCEV

POMEMBNA DOMAČA ZMAGA PROTI EKIPI IZ PUCONCEV

V zaostali tekmi 3. kroga so se Braslovčanke v domači dvorani pomerile z ekipo Murexin Kema Puconci in dosegle pomembno zmago v boju za zgornji del lestvice 1B DOL. Naj dodamo, da letos v 2. ligo izpadejo kar 4 ekipe iz 1B DOL.

Začetek prvega seta so nekoliko bolje začele gostje, ki so vodile do rezultata 10:10. Po izenačenju pa so po nekaj zaporednih dobrih začetnih udarcih naša dekleta zaigrala veliko bolje in si priigrala šest točk prednosti. Do konca seta so Braslovčanke prednost samo še povečevale, gostjam pa oddale le še štiri točke. Set se je končal s 25:14 v korist Braslovčank.

Tudi začetek drugega seta je bi podoben prvemu. Gostje so vodile vse do sedme točke, ko je uspelo domačinkam izenačiti. Potem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu vse do enajste točke, ko je spet sledila manjša serija dobrih začetnih udarcev in napadov Braslovčank, s katerimi so si priigrale nekaj točk prednosti. Ko je že kazalo, da bodo Braslovčanke zanesljivo pripeljale do konca tudi drugi set, pa je sledilo nekaj slabših trenutkov in gostje so se približale na samo točko razlike. Po napaki na servisu gostij so Braslovčanke ohranile dovolj zbranosti, da so set zaključile v svojo korist s 25:23.

Tretji set so Braslovčanke, za razliko od prvih dveh, začele zelo dobro in takoj na začetku povedle s 4:0. Nato pa so po rezultatu 11:5 gostje z dobrimi servisi našim dekletom začele povzročati precejšnje težave. Po izenačenju na 15:15 so Braslovčanke niso več našle rešitve proti dobri igri gostij. Sicer so se jim malo pred koncem seta uspele približati na točko, kaj več od minimalnega poraza s 23:25 pa jim žal ni uspelo.

Poraz v tretjem setu pa je očitno naša dekleta zbudil, saj so četrtega začela zelo odločno in povedla že takoj na začetku. Z zbrano igro so nadaljevala skozi ves set in so pri sedemnajsti točki vodila celo za 8 točk. Braslovčankam je po boljšem sprejemu dobro tekel napad, prav tako pa so dobro odigrale tudi v obrambi. Po zmagi s 25:20 v četrtem setu so se zasluženo veselile svoje četrte zmage.

Braslovčanke so v soboto proste. Tekma, ki bi morala biti odigrana v Mozirju, je namreč prestavljena. Naslednja tekma, ki čaka naša dekleta pa je že povratna tekma proti OK Ljutomer 9. decembra v Ljutomeru, ki je trenutno vodilna ekipa lige z enim porazom. Poraz so doživele prav v Braslovčah v prvem kolu z 2:3.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.