BRASLOVČANKE V VRHU ODBOJKE NA MIVKI

BRASLOVČANKE V VRHU ODBOJKE NA MIVKI

V petek, 31. julija, je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekalo finale mlajših kategorij v letošnji sezoni odbojke na mivki. Naša dekleta so, kot že nekaj let doslej, merila zelo visoko.

Kot prvi sta na mivko že zjutraj stopili Lara Jelen in Živa Šalej, ki sta se v boju za 3. mesto U16 pomerili z Ljubljančankama Ulo Gorjup in Nino Svetina. Lara in Živa sta v prvem setu prikazali zelo zanesljivo igro in zmagali s 15:7 tako. V drugem setu smo gledali hud boj za vsako točko vse do rezultata 20:22. Drugi set je pripadel Ljubljančankama. Tretji sta spet začeli bolje Lara in Živa in, ko je že kazalo, da bosta osvojili tretje mestu, se jima je primerilo nekaj napak in zmaga je žal pripadla Uli in Nini.

Sledil je boj za tretje mesto v kategoriji U18. Že petič letos smo gledali boj Tije Šketa Rozman in Anje Puckmeister z Novomeščankama Zalo Jakše in Niko Košiček. Po štirih tesnih zmagah z 2:1 sta tokrat Tija in Anja odigrali odlično in nasprotnici prvič gladko premagali z 2:0 in se zasluženo veselili bronaste medalje.

V kategoriji U20 sta se za bronasto medaljo borili Iza Zbičajnik in Maja Marolt. V peklenski vročini sta prvi set proti Kamničankama Živi Javornik in Tini Topič dobili s 15:10. V drugem setu sta, potem, ko sta vodili večji del seta, popustili in nasprotnicama dovolili, da sta si s tesno zmago s 13:15 priborili tretji set. Iza in Maja sta v tretjem uspeli zbrati moči in nasprotnicama nista dovolili presenečenja. Po zmagi z 12:7 sta se veselili tretjega mesta.

Po obračunih in dveh bronastih medaljah so sledila še finala, kjer smo imeli tri železa v ognju.

Prvi sta se v boj podali Neža Kodrun v paru z Žano Blatnik proti Ankarančankama Emi Jurič in Emi Pangerc v kategoriji U14. Neži in Žani v prvem setu igra nikakor ni stekla in sta šele v drugem delu seta ujeli pravi ritem. Žal pa več kot minimalen poraz z 19:21 nista mogli izvleči. Da sta se otresli treme sta dokazali v drugem in tretjem setu, ko nasprotnicama nista več dovolili, da se jima približata. Po zmagi z 21:11 in 15:9 sta se zasluženo veselili naslova državnih prvakinj.

V kategoriji U16 sta Zoji Kalar in Rimi Posedel nasproti stali stari znanki iz dvoranske odbojke, Grosupeljčanki Maša Pucelj in Tara Filipič. Tudi blok visokorasle Maše Pucelj pa ni preprečil Rimi in Zoji, da se po lanskem drugem mestu, letos povzpneta na najvišjo stopničko. Po zmagah v dveh setih na razliko z 21:19 in 22:20 sta se veselili naslova državnih prvakinj.

V zadnjem finalu pa sta na mivko ponovno stopili še Iza in Maja. Tokrat v kategoriji U18, kjer sta jima nasproti stali Logatčanki Asja Šen in Ira Kadunc. Dekleti sta v prvem setu začeli zelo dobro in večji del seta ohranjali prednost dveh ali treh točk. Potem pa je ob koncu seta prišlo nekaj slabših minut in nasprotnicama je uspelo Izo in Majo ujeti in nato še prehiteti. V drugem setu je bilo stanje na igrišču podobno, kot v prvem, le da sta tokrat Iza in Maja ostali zbrani do konca in sta si po zmagi z 21:18 priborili tretji set. Žal se ni ponovila zgodba lanskega finala, ko je Izi in Maji v tretjem setu uspelo streti odpor nasprotnic. Tokrat sta bili žal Logatčanki bolj zbrani in Iza in Maja sta se morali po štirih osvojenih naslovih prvič zadovoljiti z drugim mestom.

Dekletom, starše in trenerjema Goranu Cestniku in Klemnu Hrastovcu iskrene čestitke za res lepe dosežke.

V letošnjem letu so za naš klub ponovno tekmovali tudi fantje, ki sicer niso bili tako uspešni, kot dekleta, pa vendar vse pohvale tudi njim.

V kategoriji U16 sta Jaka Cestnik in Tilen Švajger z 2:0 premagala Sergeja Mavriča Žikiča in Nejca Zalokarja. Kljub rezultatu 2:0 smo ob koncu drugega seta gledali hud boj za vsako točko. Jaki in Tilnu je uspelo ohraniti dovolj zbranosti, da sta se ob koncu zasluženo veselila naslova državnih prvakov. V boju za tretje mesto Janu Ručigaju in Liamu Klingerju žal ni uspelo osvojiti bronaste medalje.

V kategoriji U16 je barve braslovške odbojke zastopal Luka Marovt, ki sicer ne igra za naš klub, je pa v Braslovče prinesel naslov državnega prvaka, za katerega pa sej je moral, skupaj z Miho Okornom, nepričakovano precej potruditi.

V kategoriji U18 sta se prav tako v zelo težkih razmerah za bronasto medaljo borila Nik Matko in Tan Planinšek proti Dino Vinkoviču in Gregi Okrogliču. Po zmagi v prvem setu fantoma igra ni več tako dobro tekla in sta po dveh porazih z minimalno razliko žal ostala na nehvaležnem četrtem mestu.

V finalu U18 pa je Luka Marovt v paru z Miho Okornom zanesljivo z 21:16 in 21:16 premagal Žana Zajca in Roka Bračka in si priigral še drugi naslov državnega prvaka.

Tudi fantom in njihovim staršem iskrene čestitke za vse dosežke.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.