POMEMBNA ZMAGA ČLANIC, STAREJŠE DEKLICE S TREMI ZMAGAMI

POMEMBNA ZMAGA ČLANIC, STAREJŠE DEKLICE S TREMI ZMAGAMI

9. 2. 2020

V soboto popoldne so se članice odpravile na zelo pomembno gostovanje v Vuzenico, danes pa so s tekmovanjem nadaljevale starejše deklice.

Potem, ko so v petek najresnejše tekmice naših v boju za prvo mesto na lestvici ponovno presenetljivo izgubile, je bila pred našimi članicami zahtevna naloga, saj so morale proti neugodni ekipi SVolley zmagati, da bi se utrdile na prvem mestu in si zagotovile mirno nadaljevanje sezone. Braslovčanke so svojo nalogo opravile odlično, saj so, po zmagi s 3:0, osvojile nove tri točke. S 36 točkami in tekmo manj tako zanesljivo vodijo pred ŽOK Sobota, ki ima 32. točk.

Danes dopoldne je druga ekipa starejših deklic na Ljubnem dosegla dve lepi zmagi. V prvi tekmi so Braslovčanke z 2:1 premagale večne tekmice Šempetranke, v drugi tekmi pa so z 2:0 premagale še Prevalje. S petimi zmagami in enim porazom Braslovčanke zanesljivo vodijo v skupini B 2. lige.

Prva ekipa pa je na turnirju v Hočah v prvi tekmi doživela malce presenetljiv poraz z 1:2 proti ekipi Formis I. Po zanesljivi zmagi v prvem setu, naša druga ekipa, ki je igrala drugi set, ni uspela parirati razigranim Formiskam. Tudi menjava ob koncu drugega seta žal naši ekipi ni uspela prinesti preobrata in Formiske so izenačile na 1:1. Žal pa tudi v tretjem setu Braslovčanke niso uspele ujeti ritma iz prvega seta. Kakšna napaka preveč in, ker v skrajšanem setu žal ni veliko časa za popravo, so se zmage z 1:2 veselile domačinke. V drugi tekmi so Braslovčanke gladko z 2:0 premagale drugo ekipo Formisa. Braslovčanke trenutno zasedajo drugo mesto v 1. ligi vzhod.

Prihodnji teden bomo v soboto v Braslovčah navijali za članice, ki se bodo zagotovo poskušale oddolžiti gostjam iz Maribora za edini poraz v tej sezoni. Kadetinje I pa imajo v nedeljo, prav tako v Braslovčah, popravni izpit proti Šempetru.

Obe ekipi male odbojke in druga ekipa kadetinj prihodnji konec tedna gostujejo.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.