MLADINKAM KONČNO ŠESTO MESTO

MLADINKAM KONČNO ŠESTO MESTO

22. 12. 2019

Mladinke so na turnirju za razvrstitev od 5. do 8. mesta v Šempetru osvojile končno 6. mesto.

V prvih tekmah so se merile ekipe Braslovč in Weiler Volley Zreče ter Šempeter in OD Krim I. Braslovčanke in Zrečanke so tekmo začele precej izenačeno.  Do 10. točke si nobena od ekip ni uspela priigrati kakšne občutnejše prednosti. Pri 11. točki, ko je bil izid še zadnjič izenačen, pa so Braslovčanke zaigrale bolj zbrano tako v napadu, kot v obrambi in so nasprotnicam prepustile vsega še tri točke. Prvi set so dobile gladko s 25:14. Drugi set pa se za Braslovčanke ni začel nič kaj obetavno. Nekaj zaporednih napak na sprejemu in posledično slabih napadov je Braslovčankam prineslo zaostanek na začetku drugega seta. Naša dekleta so se kasneje uspela zbrati in so začela vztrajno loviti svoje nasprotnice. Pri izenačenju na 22. točki je braslovški trener opravil menjavo na servisu, kar se mu je obrestovalo. Po treh zaporednih točkah so se Braslovčanke veselile zmage z 2:0 in uvrstitve v boj za končno peto mesto, kjer so jih pričakovano čakale domačinke iz Šempetra, ki so brez težav premagale Ljubljančanke.

Tekmo s Šempetrankami so naša dekleta začela zelo dobro in so si že takoj na začetku prvega seta priigrala nekaj točk prednosti, ki so jo uspela ohraniti vse do 22. točke, ko so jih Šempetranke uspele ujeti in nato še prehiteti. Prvi set se je končal z 22:25 v korist Šempetra. Drugi set se je žal začel podobno kot proti Zrečankam. Nekaj slabih sprejemov je Šempetrankam že takoj na začetku prineslo vodstvo z 1:6. Braslovčankam se po slabih minutah nikakor ni več uspelo zbrati in tudi nekatere menjave niso prinesle preobrata. Domačinke so svojo prednost do konca seta samo še povečevale in so se po zmagi s 15:25 zasluženo veselile končnega petega mesta.

Kljub vsemu pa ostaja rahlo grenak priokus zaradi kar nekaj napak v sojenju na tej tekmi, kar seveda nikakor ni opravičilo za poraz naših deklet. Zagotovo pa bi bil, kljub porazu, občutek na igrišču in na tribunah povsem drugačen, če teh napak ne bi bilo ali pa če bi bila kakšna manj.

Dekletom in trenerjema čestitke za osvojeno šesto mesto!

 

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.