MLADINKE ZAL BREZ FINALA

MLADINKE ZAL BREZ FINALA

8. 12. 2019

Danes je Braslovčah potekal eden izmed dveh polfinalnih turnirjev za mladinke, na katerem so Braslovčanke, po hudem boju, žal ostale brez finala. So pa izboljšale uvrstitev iz lanske sezone, ko so s tekmovanjem zaključile v četrtfinalu.

V prvi tekmi so se Braslovčanke pomerile z lanskimi prvakinjami ekipo Nova KBM Branik. Braslovčanke so tekmo začele zelo dobro, Z učinkovitimi napadi in dobro igro v obrambi so si priigrale nekaj točk prednosti vse do 17. točke, ko so jih Mariborčanke uspele ujeti. V nadaljevanju smo gledali zelo razburljivo in izenačeno končnico v kateri sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu vse do rezultata 26:26, ko je gostjam uspelo doseči dve točki zapored in dobiti prvi set s 26:28. Mariborčanke so z dobro igro nadaljevale tudi v drugem setu in na hitro povedle z 0:4. Ko je že kazalo, da je tesen poraz našim dekletom pustil posledice, so se uspele zbrati in izenačiti na 11. točki. Sledilo je nekaj izmenjav v vodstvu vse do izenačenja na 16:16. Potem pa so se moči na igrišču prevesile v korist naših deklet in po zmagi s 25:20 so si priborile tretji, skrajšani set. Skozi celoten tretji set sta bili ekipi zelo izenačeni, ob koncu pa so bile Mariborčanke dovolj zbrane, da so uspele ohraniti minimalno razliko in še drugič zmagati. Set se je končal 13:15 v korist gostij.

V drugi tekmi sta se pomerili ekipi zahoda ŽOK Triglav Kranj in OD Krim. Kranjčanke so začele silovito in so  povsem nadigrale Krimovke. Prvi set so dobile s 25:13. V drugem setu je bila slika na igrišču popolnoma drugačna. Krimovke so se pobrale in zmagale s 25:20. Tretji set se je odvijal podobno, kot prvi, s prevlado Triglavank in zmago s 15:5.

V tekmi zmagovalcev med Novo KBM Branik in ŽOK Triglav Kranj smo ponovno videli odlično predstavo Gorenjk, ki so večji del prvega seta vodile in Mariborčankam niso dovolile, da bi se razigrale. Ob koncu so imele, za razliko od Braslovčank, tudi malo več sreče, saj so z identičnim rezultatom 28:26 uspele zmagati. Očitno je poraz Mariborčankam pobral voljo, saj so jih Triglavanke v drugem še bolj nadigrale in se po zmagi s 25:18, kot prve, zasluženo uvrstile v finale.

V tekmi poražencev smo v prvem setu gledali izenačen dvoboj, v katerem si nobena od ekip ni uspela priigrati kakšne zanesljivejše prednosti. Po zadnjem izenačenju na 15:15 pa je Braslovčankam uspelo povesti in prednost ohraniti vse do konca. Prvi set so dobile z minimalno razliko 25:23. Začetek drugega seta je pripadel Krimovkam, ki so povedle z 0:3 in še s 3:5. Od zadnjega izenačenja na 6. točki pa so Braslovčanke uspele igro obrniti v svojo korist. Z veliko boljšo igro so nasprotnicam prepustile vsega 17 toč in so si z zmago z 2:0 priborile še tretjo tekmo, v kateri so jih ponovno čakale Mariborčanke.

Naša dekleta so še v drugo proti Mariborčankam začela zelo dobro in vodila do 7. točke. Potem pa so gostje prevzele pobudo na igrišču in prednost samo še povečevale vse do zmage s 25:19. Tudi drugi set se je začel podobno, kot prvi, z vodstvom Braslovčank, le da tokrat gostjam niso dovolile, da bi jih ujele in prehitele. Z dobro igro so ohranjale prednost do konca in si po zmagi s 25:20 priborile tretji set. Tudi tega so naša dekleta začela zelo učinkovito in zbrano, kar jim je prineslo štiri točke prednosti in vodstvo 8:4. Po tem rezultatu pa se je žal našim zgodilo nekaj slabih trenutkov in Mariborčanke so jih uspele ujeti na 10. točki in nato še povesti z 11:14. Žal je našim zmanjkalo časa in moči za nov preobrat in morale so še v drugo priznati premoč Mariborčankam, ki so se tako, kot druge, uvrstile v finale.

Braslovčanke se bodo v boju za razvrstitev od petega do osmega mesta borile čez dva tedna z ekipami SIP Šempeter, OD Krim in Weiller volley Zreče.

Kljub temu da se naša dekleta niso uspela uvrstiti v finale, jim lahko čestitamo za dobro predstavo v vseh treh tekmah. Z malo športne sreče bi se lahko tudi veselile finala. Dobre današnje predstave so vsekakor dober obet za nadaljevanje sezone.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.