USPEŠEN VIKEND ZA BRASLOVČANKE

USPEŠEN VIKEND ZA BRASLOVČANKE

1. 2. 2019

Že v petek so braslovške članice dosegle pomembno zmago v gosteh pri prvouvrščeni ekipi ŽOK Sobota. V soboto in nedeljo pa so bile na delu še deklice male odbojke in kadetinje.

V petek so iz izenačenega obračuna Braslovčanke izšle kot zmagovalke. Naša dekleta so zmagala prvi, tretji in odločilni peti set. Po zmagi v prvem setu s 25:17 je v drugem setu sledil precejšen padec v igri, saj so bile Prekmurke boljše kar s 13:25. Tretji set je pripadel Braslovčankam na 25:22. V četrtek so naša dekleta dosegla ponovno zelo malo točk, le 14. V odločilnem setu pa so se tokrat uspele zbrati in si po zmagi s 15:11 priigrati novi dve točki. Kljub zmagi pa Braslovčanke še vedno zasedajo drugo mesto na lestvici. Sobočanke ostajajo prve s sedmimi zmagami in enim porazom, vendar s točko prednosti. V prihodnjem kolu 7. 12. 2019 bodo Braslovčanke v domači dvorani gostile ekipo Prevalj.

V soboto sta v braslovški dvorani igrali obe ekipi male odbojke. Ekipa Braslovče I je pričakovano, brez težav z 2:0, premagala ekipo Korvolley Mislinja in Svolley Dravograd. Ekipi Braslovče II pa je uspelo doseči veliko zmago, saj so z 2:1 premagale ekipo ŽOK Ljutomer. Mozirjanke pa so bile žal premočne. Zadnji turnir kvalifikacij za A ligo bo prva ekipa odigrala v Mislinji, druga pa v Mozirju.

Danes so zadnji krog kvalifikacij za A ligo odigrale kadetinje. Prva ekipa je gostovala v Puconcih in dosegla dve zmagi z 2:0 in se uvrstila v A ligo. Druga ekipa je v Braslovčah gostila ekipo Prevalj in Muranie Lendava. Žal sta bili obe gostujoči ekipi premočni za naše mlade kadetinje z 0:2. Druga ekipa bo tekmovanje nadaljevanja v 2. ligi in si tam pridobivala dragocene izkušnje za prihodnjo sezono.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.