OSVOJENI TRIJE TURNIRJI

OSVOJENI TRIJE TURNIRJI

8. 7. 2019

Minuli vikend so bili odigrani turnirji v treh kategorijah in v vseh treh so zmagale Braslovčanke.

V soboto, 6. julija, sta turnir junior v Ankaranu brez poraza osvojili Zoja Donko in Jerca Zbičajnik.

Včeraj pa sta se odvijala dva turnirja. Turnir U14 je bil zaradi velikega števila prijavljenih parov iz Braslovč prestavljen iz Beltinec kar v Braslovče. Še v drugo sta bili najboljši Živa Donko in Taja Ferlež.

Zelo napeto pa je bilo v Ljubljani, kjer je bilo na turnir prijavljenih kar 30 ženskih ekip. Paroma Tija Šketa Rozman/Anja Puckmeister in Živa Šalej/Lara Jelen se žal ni uspelo iz skupinskega dela prebiti v končne obračune. Maja Marolt in Iza Zbičajnik sta, kot prvi nosilki turnirja, s tekmovanjem pričeli šele z obračunom v četrtfinalu, kjer sta jima veliko težav povzročili Novomeščanki Zala Jakše in Nika Košiček. Po hudem boju se jima je s tesno zmago z 2:1 le uspelo uvrstiti v naslednji krog. V polfinalu sta naleteli na nekoliko lažji nasprotnici in sta se z zmago z 2:0 usvrstili v finale treh ekip. V finalnem delu sta najprej premagali dvojico z Gorenjske z 2:0 in nato, ponovno tesno z 2:1, še Iro Kadunc in Asjo Šen iz Logatca.

Za prav posebno presenečenje pa sta poskrbeli Zoja Kalar in Rima Posedel, ki sta po zmagi v skupinskem delu v četrtfinalu nekoliko presenetljivo, pa vendar popolnoma zasluženo, izločili drugi nosilki turnirja Zalo Špoljarič in Tajo Lapajne. V polfinalu sta ponovno naleteli na par Kadunc/Šen, ki jima je že v lanski sezoni preprečil boj za tretje mesto v kategoriji U16. Tudi tokrat je Braslovčankama športna sreča obrnila hrbet, saj sta ponovno tesno izgubili in žal ostali brez finala, ki bi si ga po prikazani igri absolutno zaslužili.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.