POGLED NA SEZONO 2018/2019

POGLED NA SEZONO 2018/2019

Ko smo zaključili sezono 2017/2018 se je verjetno marsikomu porajalo vprašaje: “Ali je lahko še bolje”?

Sezona, ki se je iztekla je odgovorila: bilo je še bolje, kot preteklo sezono. Štiri finala v mlajših kategorijah, v katerih smo letos osvojili še eno medaljo več. Članicam je, po dobrih predstavah skozi sezono, ki je bila letos še daljša, kot lanska, zlati niz odnesel nastop v 1B ligi. Mladinkam se je za las izmaknilo polfinale…

Če povzamemo celotno sezono. Minike so brez poraza prišle do finalnega turnirja v Šempetru, kjer so morale priznati premoč dvema ekipama in so ob koncu osvojile odlično tretje mesto. Če temu dodamo še drugo mesto na mednarodnem turnirju v Šempetru, lahko rečemo le, da se za prihodnost braslovške odbojke ni bati.

Podobno se je odvijala tudi sezona male odbojke. Po odlični predstavi na mednarodnem turnirju v Šempetru, kjer je prva ekipa Braslovčank premagala kasnejše državne prvakinje iz Grosuplja, smo vedeli, da tudi mala ekipa cilja zelo visoko. Žal je edini majhen spodrsljajček v Šentvidu pomenil, da sta se obe najboljši ekipi sezone morali pomeriti že v polfinalu. Poraz proti Grosupeljčankam je naša dekleta poslal v boj za tretje mesto, kjer pa zmagovalec ni bil vprašljiv. Braslovčanke so zasluženo osvojile novo bronasto medaljo. Izjemno dobro je svojo sezono odigrala tudi druga braslovška ekipa, ki je ob koncu osvojila 13. mesto.

Za starejše deklice se je že vse od začetka sezone pričakovalo, da bodo ob koncu zelo visoko. S samo dvema oddanima setoma skozi celotno tekmovanje so se zanesljivo uvrstile v finale, kjer pa so po petih nizih in hudem boju žal morale priznati premoč igralkam Formisa.  Osvojena srebrna medalja starejših deklic se sveti, kot zlato.

Kadetinje so se, po prav tako zelo dobrih predstavah v ligaškem delu, v Kranju komaj prebile skozi polfinale, nato pa v finalu v Braslovčah dokazale, da so imele na Gorenjskem le slab dan. Odlična predstava proti Šempetru v polfinalu in nato poraz proti zelo razpoloženim Mariborčankam jim je prinesla končno drugo mesto. Zelo dobro so svojo kadetsko sezono odigrale tudi igralke druge kadetske ekipe, ki so vse presenetile že z uvrstitvijo v A ligo. Ob koncu so osvojile odlično 13-16 mesto. Kadetska ekipa se je letos ponovno udeležila turnirja Spring cup v Kranju, kjer je ponovila lanski uspeh in drugič zapored osvojila prvo mesto.

Mladinke so bile največje osmoljenke letošnje sezone. Kljub zelo dobri igri v četrtfinalu jim je športna sreča žal obrnila hrbet in ostale so brez polfinala. Mesec kasneje pa je mladinska ekipa sodelovala na mednarodnem turnirju Telekom v Ljubljani in zmagala.

Najdaljša in najbolj naporna pa je letos bila članka sezona. Naša dekleta so odigrala zelo dobro in so brez poraza osvojila prvo mesto v 2. ligi vzhod. To jim je prineslo kvalifikacije za uvrstitev v 1B ligo, v katerih so bile Braslovčanke dvakrat boljše od zmagovalk 2. lige zahod, ekipe Šentvida. Žal je bila v drugem krogu kvalifikacij ekipa iz Mozirja za odtenek premočna, zato Braslovčanke ostajajo v drugoligaški druščini.

Po tako uspešni sezoni se sprašujemo, kaj lahko prinese nova sezona? Je lahko še uspešnejša od zadnjih dveh? Gotovo je, da se bo zgodilo nekaj sprememb. Klub bo zapustilo nekaj igralk. Spremembe prinaša tudi nov sistem tekmovanja, ki bo zahteval tudi kakšno novost pri sestavi ekip. Upamo, da bodo tekmovalni sistemi na OZS čim prej dorečeni, da se bodo klubi lahko pripravili na novo sezono.

Ne glede na vse, kar bo prinesla nova sezona lahko rečemo, da smo na rezultate, ki jih dosegamo, izjemno ponosni. Ob neki priložnosti je ena izmed bivših igralk ekipe vražjih Braslovčank dejala: “Nič, kar se dogaja na igrišču ni samo po sebi umevnega” in ta njena trditev je še kako resnična. Uspehi ne pridejo sami od sebe in niso nekaj naključnega. Vsak rezultat posebej je plod večletnega prizadevnega dela, skrbno načrtovanih aktivnosti in truda deklet ter njihovih trenerjev. Tu seveda ne smemo pozabiti vloge staršev, ki svoja dekleta na tej poti spremljajo in podpirajo.

Na tem mestu se ob koncu sezone zahvaljujemo dekletom, ki svoj prosti čas posvečajo športu. Trenerjem, ki prav tako veliko svojega prostega časa preživijo v dvoranah in prenašajo svoje znanje in izkušnje našim dekletom, kar vemo, da je pogosto tudi zelo naporno. Hvala staršem, ki dekleta podpirajo in jih spremljajo. Zahvala tudi predsedniku in organom kluba, ki skrbijo, da vse teče, kot mora in da uspehi temeljijo predvsem na doma vzgojenih igralkah. Hvala vsem sponzorjem, ki s svojimi prispevki pomagajo pri realizaciji programov in še posebej zahvala Občini Braslovče, ki že vrsto let podpira razvoj odbojke.

Igralkam, ki bodo zapustile klub ali bodo prenehale z aktivnim igranjem se zahvaljujemo za njihov dosedanji prispevek v ekipah in jim želimo veliko uspeha v novih sredinah. Tistim dekletom, ki bodo tudi letošnje poletje igrale odbojko na mivki, čim več uspeha na turnirjih, ostalim igralkam in trenerjem pa prijetne počitnice!

 

 

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.