STAREJŠIM DEKLICAM SREBRO

STAREJŠIM DEKLICAM SREBRO

V nedeljo, 26. maja 2019, se je v Braslovčah odvijal finalni turnir za starejše deklice v sezoni 2018/2019, na katerega sta se, kot prvouvrščeni s polfinalnih turnirjev, uvrstili ekipi Braslovče in Formula Formis I, kot drugouvrščeni pa ekipi Nova KBM Branik I in Vital Ljubljana.

Na prvem polfinalu se pomerili ekipi Braslovče in Vital Ljubljana. Braslovčanke, ki do finala še niso doživele poraza, so srečanje začele precej nervozno, kar so gostje iz Ljubljane s pridom izkoristile in si hitro priigrale lepo prednost. Ko je pri rezultatu 3:11 za Vital kazalo, da bodo gostje v prvem setu premočne, so se domačinke le uspele zbrati in so začele razliko počasi zniževati. Pri rezultatu 12:16 je sledilo nekaj zelo dobrih začetnih udarcev Braslovčank. Nanizale so štiri točke zapored in nasprotnice ujele pri 16. točki. Potem sta se ekipi nekaj točk izmenjavali v vodstvu. Po minuti odmora, ki ga je zahteval domači trener pri rezultatu 18:20 v korist Vitala, so Braslovčanke ponovno uspele rezultat najprej izenačiti in nato še povesti s 24:22. Po napaki Ljubljančank na začetnem udarcu so prvi set dobile Braslovčanke s 25:22. V drugem setu so Braslovčanke začele veliko bolje in si na hitro priigrale vodstvo s 4:0. Ljubljančanke so se jim približale na 4:3, potem pa so domačinke prevzele pobudo na igrišču in z zanesljivo igro vseskozi ohranjale nekaj točk prednosti. Z zmago 25:17 v drugem setu in skupni zmagi z 2:0 so se Braslovčanke veselile uvrstitve v finale, igralke Vitala Ljubljana pa so čakale na svoje nasprotnice za boj za boj za 3. mesto.

V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi Formule Formis I in Nove KBM Branik I. Po zmagi z 2:1 so se uvrstitve v finale zasluženo veselile igralke Formule Formis. Mariborčanke pa je čakal obračun za 3. mesto z Ljubljančankami.

V tekmi za tretje mesto so bile boljše igralke Nove KBM iz Maribora, ki so z 2:1 premagale igralke Vitala Ljubljana.

Sledil je še zadnji dvoboj za naslov državnih prvakinj, v katerega sta se po prikazanih igrah skozi celotno sezono zasluženo uvrstili ekipi Braslovče in Formule Formis I.

Prvi set so nekoliko bolje in predvsem bolj zbrano začele igralke Formisa. Ob bučni podpori velikega števila domačih gledalcev so Braslovčanke večji del seta lovile prednost svojih nasprotnic. Po zadnjem izenačenju na 17:17 pa so uspele povesti in z zanesljivimi napadi in dobro igro v obrambi uspele ohraniti minimalno prednost do 23. točke, ko je igralkam iz Hoč uspelo izid izenačiti. Po vodstvu Braslovčank s 24:23 je sledilo novo izenačenje na 24:24. Nato sta sledila dva uspešna napada domačink, kar jim je prineslo zmago v prvem setu s 26:24. V drugem setu je bila slika na igrišču podobna, kot v prvem. Bolje so začele igralke Formisa, ki so z zanesljivo igro ohranjale nekaj točk prednosti vse do 22. točke, ko je Braslovčankam uspelo izidi izenačiti na 22:22. Ponovno smo bili priče razburljivi končnici, ki se je odvijala enako, kot v prvem setu, le da tokrat v korist igralk Formisa. Drugi set se je končal s 24:26 za Formis. V tretjem setu smo 16. točke spremljali izenačen dvoboj z veliko lepimi potezami tako v napadu kot v obrambi na obeh straneh mreže. Pri rezultatu 15:15 pa se je rezultat prevesil v korist domačink, ki so si, po nekaj slabih sprejemih igralk Formisa, priigrale nekaj točk prednosti. Z učinkovito igro v napadu in obrambi so Braslovčanke zmagale tretji set s 25:20 in povedle z 2:1 v setih. Z dobro igro so Braslovčanke nadaljevale tudi v četrtem setu in povedle s 7:5. Igralk Formisa zaostanek ni zaustavil. Prav nasprotno jim je po nekaj uspešnih napadih uspelo povesti. Z učinkovitimi napadi in borbeno igro v obrambi so ohranjale prednost vse do konca seta in po zmagi z 22:25 so si priborile izenačenje na 2:2. O zmagovalcu dvoboja in državnih prvakinjah je tako odločal peti, skrajšani set. Tega so z napako na začetnem udarcu začele domačinke. Sledilo je izenačenje na 1:1, vodstvo Formisa z 1:2 in še zadnje izenačenje na 2:2. Potem pa so igralke Formisa zaigrale na vso moč in z učinkovitimi napadi in borbeno igro v obrambi prednost samo še povečevale. Braslovčankam je od druge točke dalje žal popustila zbranost in niso uspele zaključiti napadov, pa tudi obramba ni bila več zanesljiva kot prvih setih. Razigrane igralke Formisa so Braslovčankam v petem setu prepustile le 6 točk in so se po zmagi s 6:15 in skupni zmagi z 2:3 zasluženo veselile osvojenega naslova državnih prvakinj. Braslovčanke pa so, prav tako zasluženo, osvojile odlično drugo mesto.

Kljub dobri igri Braslovčank skozi vse štiri sete, so se jim v petem žal malo zatresle roke. Formiske so bile ta dan za odtenek bolj zbrane in so si priigrale naslov državnih prvakinj. V kakšnem drugem trenutku bi bila situacija zagotovo obratna.

Rezultati:

Braslovče I : Vital Ljubljana                2:0

Formula Formis I : Nova KBM Maribor I       2:1

Tekma za tretje mesto

Nova KBM Maribor I : Vital Ljubljana             2:1

Tekma za prvo mesto:

Braslovče : Formula Formis I            2:3

Po izboru trenerjev so bile na najboljše igralke izbrane:

Najboljša podajalka: Žana Ivana Sagadin Halužan, Formula Formis I

Najboljši libero: Lara Jelen, Braslovče

Najboljša napadalka: Neža Bednjanič, Braslovče

Najboljša blokerka: Neja Čižman, Vital Ljubljana

Za najboljšo igralko turnirja je bila, po izboru trenerjev, proglašena Taja Gradišnik Klajnšek iz Formule Formis I.

Vsem igralkam in njihovim trenerjem iskrene čestitke za dosežen uspeh, vsem navijačem pa zahvala, da so se v tako velikem številu udeležili finalnega turnirja in s svojim navijanjem ustvarili res prekrasno vzdušje.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.