ČLANICE OSTAJAJO V DRUGOLIGAŠKI DRUŠČINI

ČLANICE OSTAJAJO V DRUGOLIGAŠKI DRUŠČINI

25. maj 2019

Članice so v povratni tekmi kvalifikacij za uvrstitev v 1B sicer zmagale s 3:2 z ekipo iz Mozirja, vendar, zaradi poraza v zlatem setu z 10:15, ostajajo v drugoligaškem tekmovanje.

Braslovčanke so v prvem setu proti igralkam, ki igrajo za Mozirje, začele zelo dobro. Z dobro igro v napadu in obrambi so vseskozi vodile in prvi set zanesljivo dobile s 25:15.

Začetek drugega seta je bil izenačen, potem pa so gostje na čelu z Ano Skarlovnik prevzele pobudo in z zmago s 25:20 izid izenačile na 1:1 v setih. Tudi tretji set se je odvijal podobno. Večina napadov gostiteljic je steklo preko Skarlovnikove, za katero naša dekleta nikakor niso našla obrambe. Ob koncu seta so se Braslovčanke sicer približale, vendar kaj več od rezultata 22:25 niso mogle izvleči. Gostje so povedle z 2:1.

Naša dekleta so za napredovanje potrebovala še tri sete. V četrtem setu so gostje popolnoma popustile, naša dekleta pa so izkoristila priložnost in si z zanesljivo zmago s 25:8 priigrale peti, skrajšani set.

V petem setu so naša dekleta odigrala ponovno zelo dobro in večji del seta vodila z malenkostno prednostjo in ob koncu zmagala s 15:13.

Zaradi poraza z 2:3 na prvi tekmi je o zadnjem udeležencu 1B lige odločal zlati set. Po vodstvu z 2:0 za Braslovčanke so žal igralke, ki igrajo za Mozirje, z nekaj dobrimi in nekaj srečnimi potezami prevzele vodstvo, ki so ga uspele ohraniti do konca zlatega seta. Braslovčanke so se z zadnjimi močmi borile, vendar kaj več od 10 točk jim žal ni uspelo doseči.

Kljub borbi in želji po napredovanju, ki so jo na igrišču pokazala naša dekleta, so tokrat prevladale izkušnje predvsem ene igralke, ki je znala zaključiti žogo in je zagotovila gostjam obstanek v drugi ligi. Naša dekleta so bila po tekmi vidno razočarana, vendar jim ne glede na poraz gredo vse čestitke za prikazano igro. Gostje jih niti v enem trenutku niso nadigrale in s kančkom več športne sreče v kakšnem trenutku, bi bil udeleženec 1B lige lahko tudi iz Braslovč.

Dekletom in trenerjem iskrene čestitke za dosežen rezultat v drugi ligi. Igrati tako dolgo sezono in doživeti en sam poraz je vredno vse pohvale. Če nam ni uspelo letošnje leto, bo uspelo pa v prihodnjem letu. Naše mlade igralke imajo pred seboj še veliko časa in bodo imele še veliko priložnosti za dobre rezultate.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.