KADETINJAM USPELO DO FINALA

KADETINJAM USPELO DO FINALA

6. 5. 2019

Včeraj se je v Kranju odvijal eden izmed dveh polfinalnih turnirjev za kadetinje, na katerem so se Braslovčanke, za vstop v finale, borile z ekipami Swatycomet Zreče, ŽOK Triglav Kranj in Olimp Ljubljana.

V prvi tekmi je ekipa Olimpa z 2:1 premagala domačinke, ekipo ŽOK Triglav. V drugi tekmi pa so si nasproti stale Braslovčanke in Zrečanke, ki se v letošnji sezoni še niso pomerile v nobenem izmed tekmovanj. Prvi set so Braslovčanke začele precej slabo. Po nekaj zaporednih napakah v napadu in obrambi so Zrečanke na hitro povedle z 2:7. Naša dekleta se nikakor niso mogla zbrati in igra jim nikakor ni stekla, kot bi si želele. Napake na začetnem udarcu, slabo učinkovitost v napadu in slabo obrambo so Zrečanke v celoti izkoristile in set zanesljivo dobile s 14:25. V drugem setu so naša dekleta zaigrala nekoliko bolje in zmagala s 25:21. Nikakor pa to še ni bila tista igra, ki smo je bili od naših kadetinj vajeni skozi vso sezono. Ko smo vsi upali, da bodo Braslovčanke v tretjem setu zaigrale kot znajo, so po nekaj začetnih napakah Zrečanke, podobno kot v prvem setu, na hitro povedle s 4:0. Te prednosti žal do konca niso več izpustile iz rok. Z zmago z 11:15 so se uvrstile na tekmo zmagovalcev, Braslovčanke pa na tekmo poražencev, kjer so jih čakale Triglavanke.

V tekmi zmagovalcev so Zrečanke z zanesljivo in sproščeno igro premagale še Olimp in se kot prve uvrstile v finale.

V prvem setu tekme poražencev Braslovčanke še vedno niso pokazale tistega, kar znajo. Delovale so nezanesljivo in nesproščeno in poraz z 21:25 je bil neizbežen. V drugem setu so, podobno kot v prvi tekmi, zaigrale nekoliko bolje in s tesno zmago s 25:23 uspele izid izenačiti in si priboriti tretji set. V tretjem setu so bile Braslovčanke v rahli prednosti do same končnice, ko je domačinkam uspelo izid izenačiti na 13 točki. Po dramatični končnici se je našim dekletom le uspelo dovolj zbrati in zmagati z minimalno razliko 17:15. Z zmago z 2:1 so Braslovčanke dobile priložnost, da se še borijo za drugo mesto in za vstop v finale.

V odločilni tekmi so bile naše nasprotnice kadetinje Olimpa, ki so jih Braslovčanke teden prej na Spring cupu že dvakrat premagale. V prvem setu so Braslovčanke začele zelo dobro in si hitro nabrale nekaj točk prednosti. Z dobrimi servisi, učinkovitejšimi napadi so povsem nadigrale igralke Olimpa, ki so v igri naredile veliko napak, predvsem na sprejemu. Zanesljiva zmaga s 25:12 je bila za naša dekleta zelo dobra spodbuda za drugi set, saj so tudi tega začele zelo dobro. V sredini seta pa smo bili ponovno priče padcu v igri in Ljubljančanke so popolnoma prevzele nadzor na igrišču. Ko je pri rezultatu 12:18 in zaostanku za 6 točk že kazalo na tretji set, so naša dekleta uspela z nekaj zaporednimi dobrimi servisi in bloki rezultat najprej izenačiti in nato še povesti. Igralke Olimpa so po velikem preobratu naredile kar nekaj napak, kar so naša dekleta izkoristila in zmagala s 25:22 ter se uspela uvrstiti v veliki finale, kamor sta se s Šempetrskega ga turnirja uvrstili ekipi Šempetra in Nove KBM Branik.

Finale kadetinj bo v nedeljo, 19. maja.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.