KADETINJE OSVOJILE SPRING CUP 2019

KADETINJE OSVOJILE SPRING CUP 2019

29. 4. 2019

V soboto in nedeljo se je v Kranju odvijal letošnji Spring cup, ki se ga že nekaj let udeležujejo tudi naše kadetinje. Z odličnimi predstavami so pokal osvojile že drugič zapored.

Tekmovanja v Kranju so se Braslovčanke udeležile z dvema ekipama, ki sta predtekovanje začeli v skupini B in skupini C. Braslovče I so v skupini B v soboto najprej z 2:0 premagale ekipo Vital II in nato v drugi tekmi še Olimp z 2:1. Braslovče II pa so v svoji skupni najprej premagale ekipo Calcit z 2:0 in nato z istim rezultatom izgubile z ekipo Krim.

Četrtfinale je prineslo domač obračun med Braslovčankami, v katerem so Braslovče I z 2:0 zanesljivo premagale svoje kolegice, ki pa so bile hendikepirane zaradi nesrečne poškodbe gležnja ene izmed igralk. Braslovče I so se z zmago uvrstile v polfinale, kjer so jih čakale Šempetranke, Braslovče II pa v boj za končno 7. mesto z domačinkami, ekipo Triglav Kranj.

V polfinalu smo videli letošnji peti obračun Braslovčank in Šempetrank. V prvem setu so Šempetranke začele silovito. Z dobrimi servisi in uspešnimi napadi preko centralnih blokerk so si, do sredine seta, uspele priigrati kar nekaj točk prednosti. Ko je že kazalo, da bodo nasprotnice premočne, se je Braslovčankam uspelo zbrati in po nekaj uspešnih začetnih udarcih in dobrih napadih jim je uspelo rezultat najprej izenačiti in nato z nekaj točkami še povesti. Naša dekleta so prednost obdržala do konca in zmagala prvi set. Drugi set se je pričel podobno kot pri. Prvih nekaj točk sta bili ekipi izenačeni, potem pa so Šempetranke ponovno prevzele pobudo in našim dekletom do konca niso dovolile preobrata. V tretjem, odločilnem setu, so bile Braslovčanke za odtenek boljše in so se ob koncu veselile nove zmage in uvrstitve v finale.

Braslovče II so v tekmi za 7. mesto zanesljivo premagale Triglav Kranj z 2:0.

V finalu smo gledali ponovitev tekme iz skupine B med Braslovčami in Olimpom. Obe ekipi sta v tekmo vstopili zelo motivirano. Na začetku prvega seta so rahko pobudo prevzele Ljubljančake, naša dekleta pa so, vsaj na videz, delovala nekoliko rezervirano. V sredini prvega seta pa so, predvsem z odličnimi začetnimi udarci in izjemno igro v polju, Braslovčanke prevzele pobudo in zmagale s 25:21. Drugi set se je odvijal podobno kot prvi. Prvih nekaj točk so Braslovčanke lovile rezultat, potem pa so prestavile v višjo prestavo in s še boljšo igro set zaključile na 25:19. Dekleta obeh ekip si zares zaslužijo vse pohvale za borbeno igro.

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.