MINIKE V POLFINALU, ČLANICE ZMAGALE PROTI TURBINI

MINIKE V POLFINALU, ČLANICE ZMAGALE PROTI TURBINI

30. 3. 2019

Za nami je ponovno uspešna sobota. Našim minikam se je uspelo uvrstiti v polfinale, članice pa so z zmago proti Turbini zaključile redni del 2 DOL.

Že dopoldne se je v Šempetru odvijal eden izmed štirih turnirjev v tretjem krogu tekmovanja v mini odbojki. Nasprotnice naših deklic so bile domačinke iz Šempetra, OK Ljutomer in Korvolley_Kostmann.

V prvi tekmi so se Braslovčanke pomerile z ekipo Korvolley_Kostman. Premoč naših deklic je bila očitna in zmaga s 3:0 pričakovana. Precej bolj izenačeno in napeto je bilo v drugi tekmi, ko so si naproti stale Braslovčanke in Šempetranke. Prva ekipa Braslovč je začela zelo dobro in zanesljivo dobila prvi set. Drugi ekipi ni šlo tako dobro. Šempetranke so večji del seta vodile in ob koncu tudi zmagale. Odločilni tretji set sta ponovno odigrali prvi ekipi. Tudi v drugo so bile Braslovčanke boljše nasprotnice in so, z zmago s 25:17 v tretjem setu, dosegle tudi skupno zmago s 2:1. To je hkrati že pomenilo tudi uvrstitev v polfinale. Tretja tekma proti OK Ljutomer je bila tako samo še formalnost. Tudi v tretje so Braslovčanke zmagale, tokrat ponovno s 3:0.

Popoldne so v braslovški dvorani svojo zadnjo tekmo rednega dela 2 DOL odigrale članice. Njihove nasprotnice so bile ekipa Turbina iz Ruš. V prvem setu našim dekletom nikakor ni uspelo razviti svoje igre. Nasprotnice so z dobro igro v obrambi vseskozi vodile in našim niso dovolile preobrata. Prvi set so Braslovčanke izgubile s 24:26. V drugem setu se je razmerje moči na igrišču obrnilo v prid domačinkam, ki so strnile svoje vrste in zaigrale bolj učinkovito v napadu in prisilile nasprotnice k napakam. Podobno se je nadaljevalo tudi v tretjem in četrtem setu, kar je pripeljalo do končne zmage s 3:1.

Tako minike kot članice sedaj čaka enomesečni premor, v katerem se bodo minike lahko pripravile na polfinalni obračun, ki ga bodo proti ekipam Nova KBM Branik, Ankaran Hrvatini I in ŽOK Škofja Loka I odigrale 11. maja.

Članice pa v sredo 8. maja čaka prva tekma v kvalifikacijah za popolnitev 1 B lige z zmagovalkami 2 DOL zahod, ekipo ŽOK Šentvid Žlindra.

V mesecu aprilu bosta aktivni še ekipi starejših deklic in kadetinje Braslovče II, ki bosta odigrali še zadnji krog v svojih skupinah.

Na fotografiji mini polfinalistke!

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.