USPEŠNO TUDI OBE EKIPI KADETINJ

USPEŠNO TUDI OBE EKIPI KADETINJ

3. 2. 2019

Izkupiček današnjega dne sta dve zmagi kadetinj Braslovče I ter ena zmaga in en poraz kadetinj Braslovče II.

Prva ekipa kadetinj je gostovala na turnirju v Slovenj Gradcu. V prvi tekmi so se naša dekleta pomerila z domačinkami Korvolley Kostmann in zanesljivo zmagala z 2:0. Prvi set se je končal z rezultatom 25:15, drugi pa s 25:8.

Veliko bolj izenačeno borbo je bilo pričakovati v drugi tekmi, ko bile naše nasprotnice igralke Šempetra. Po včerajšnjem porazu Šempetrank je bilo pričakovano, da se bodo nasprotnice našim dekletom želele revanširati, zato so prvi set začele zelo napadalno in veliko bolj zbrano, kot na včerajšnji tekmi. Obe ekipi sta bili do konca prvega seta vseskozi izenačeni. Ena ali druga ekipa si je morda priigrala kakšno točko ali dve prednosti, ki pa je bila hitro izničena. Pri 21. točki so se našim dekletom zgodile tri zaporedne lastne napake in Šempetranke so povedle s 24:21. Potem pa je sledila serija dobrih začetnih udarcev Braslovčank, ki so najprej uspele rezultat izenačiti in nato še povesti. Z asom pri rezultatu 26:25 so Braslovčanke dosegle še 27. točko in z minimalno razliko uspele prvi set rešiti v svojo korist.

Začetek drugega seta je bil prvih nekaj točk ponovno izenačen, potem pa so Braslovčanke z dobrimi začetnimi udarci in odlično igro v obrambi prevzele pobudo na igrišču in drugi set zmagale s 25:11. Rezultat sicer kaže na gladko zmago, vendar so se morala naša dekleta za veliko točk kar zelo potruditi. V drugem setu smo bili priče dobri in borbeni igri na obeh straneh mreže. Obe ekipi sta se res izkazali z dobrimi obrambami. So pa bile Braslovčanke za odtenek bolj zbrane v napadih, kar jim je prineslo zasluženo zmago in rahlo prednost pred Šempetrankami v boju za prvo mesto v skupini.

Kadetinje Braslovče II so gostovale na Ljubnem. V prvi tekmi proti domačinkam so Braslovčanke na razliko s 25:23 dobile prvi set. V drugem so zaigrale veliko bolj zbrano in zanesljivo ter zmagale s 25:11.

V drugi tekmi so bile nasprotnice naših Prevaljčanke, s katerimi so se v boju za uvrstitev v A ligo pomerile že dvakrat. Po zmagi in porazu iz kvalifikacij je bilo vprašanje, katera ekipa bo tokrat na Ljubnem pokazala več. Naša dekleta so prvi set odigrala zelo dobro vse do končnice, ko jim je žal zmanjkalo malo zbranosti in so tekmicam prepustile zmago z minimalno razliko 23:25. V drugem setu je bila slika na igrišču povsem drugačna. Braslovčanke so v svoji igri dominirale in zmagale s 25:11.

V tretjem setu pa igra našim ni več tekla tako gladko kot v drugem. Korošicam je hitro uspelo povesti in si priigrati pomembno prednost. Kljub temu, da so naša dekleta uspela nasprotnice ujeti na 11. točki, pa jim je v nadaljevanju zmanjkalo moči za zaključek. Še drugič v tej sezoni so morale priznati premoč Prevaljčankam. Set se je končal z 11:15.

Obema ekipama čestitke za prikazano borbeno igro.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.