NOV USPEŠEN VIKEND

NOV USPEŠEN VIKEND

21. 1. 2019

Minuli vikend so s tekmovanji nadaljevale tri braslovške ekipe.

V soboto sta nastopili obe ekipi male odbojke. Prva ekipa je igrala na turnirju v Celju, kjer sta bili tekmi zgolj še formalnost. Dekleta so brez težav z 2:0 premagala nasprotnice iz Celja in Ljubnega in zanesljivo osvojila prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini.

Veliko bolj napeto je bilo v domači dvorani, kjer je nastopila ekipa Braslovče II. Na svojem zadnjem turnirju so morale zmagati vsaj enkrat, da bi ob ugodnem razpletu predtekmovanje zaključile na prvem mestu v skupini. Kljub odsotnosti dveh igralk so v prvi, odločilni tekmi, s 25:18 in 25:22 premagale ekipo Mozirje in v drugi z 2:0 še ekipo Prebold. Glede na to, da glavnino ekipe sestavljajo deklice mini odbojke, je ta rezultat dober obet za mini sezono, ki se s prvim turnirjem v Šempetru začne prihodnjo soboto.

Ekipa kadetinj Braslovče I je prvi turnir v A ligi odigrala v Prevaljah. V prvi tekmi so se pomerile z domačinkami s Prevalj in dosegle pričakovano prvo zmago. Prvi set so Braslovčanke zmagale s 25:21, drugega pa s 25:15. V drugi tekmi so bile njihove nasprotnice kadetinje z Ljubnega. Tudi v tretje so bila naša dekleta v letošnji sezoni boljša in zmagala s 25:16 in 25:11.

Kadetinje Braslovče II so bile v prvem krogu proste.

Tekmovanje v A ligi se nadaljuje v nedeljo, 3. februarja. Kadetinje I potujejo v Slovenj Gradec, kjer bodo odigrale prvo tekmo z največjimi tekmicami za uvrstitev na prvi dve mesti v skupini, ekipo SIP Šempeter. Kadetinje II pa potujejo na Ljubno.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.