ČLANICE IN MALA ODBOJKA II Z NOVIMI ZMAGAMI

ČLANICE IN MALA ODBOJKA II Z NOVIMI ZMAGAMI

15. 12. 2018

Že dopoldne je ekipa male odbojke Braslovče II igrala na turnirju v Mozirju in zabeležila dve zmagi.

V prvi tekmi so se Braslovčanke pomerile z domačinkami iz Mozirja in zmagale z rezultatom 2:1. V drugi tekmi pa so premagale še Šempetranke z rezultatom 2:0. Tekmovanje v mali odbojki se bo nadaljevalo 19. januarja. Ekipa Braslovče I bo gostovala v Celju, ekipa Braslovče II pa bo igrala v domači dvorani.

Članice so v zadnjem krogu prvega dela 2 DOL vzhod gostovale v Rušah pri ekipi Turbina. Za naša dekleta je bila to zelo pomembna tekma, saj bi jim zmaga zagotovila prvo mesto na lestvici, in po zmagi Šempetrank v Murski Soboti s 3:2, tudi dobro izhodišče za drugi del tekmovanja.

V prvem setu so domačinke začele zelo dobro in Braslovčankam povzročale kar nekaj težav v obrambi. Naša dekleta nikakor niso mogla razviti svoje igre in do sredine seta so bile v rahli prednosti domačinke. Po nekaj uspešnih začetnih udarcih v drugem delu seta so Braslovčanke  le uspele rezultat obrniti v svojo korist in zmagati s 25:22.

Drugi set je bil izenačen le prvih nekaj točk, potem pa so naša dekleta prevzela pobudo na igrišču in zmagala s 25:13. Začetek tretjega seta je bil podoben drugemu. Braslovčanke so nadaljevale z dobro igro in si, na račun dobrih začetnih udarcev, priigrale deset točk prednosti. Po menjavi skoraj celotne ekipe so domačinke sicer dosegle nekaj zaporednih točk, vendar so se Braslovčanke kmalu zbrale in pripeljale svojo ekipo do zmage s 25:18 v tretjem setu, in do skupne zmage s 3:0.

Braslovčanke tako po devetih tekmah ostajajo neporažene. Druge so Šempetranke z enim porazom. Na tretjem mestu je ekipa ŽOK Murska Sobota z dvema porazoma.

Liga se bo nadaljevala 26. januarja s tekmo v Murski Soboti. Tekma bo za naša dekleta zelo pomembna v boju za uvrstitev v 1B ligo v prihodnji sezoni, zato bi jim prav prišla tudi podpora s tribun.

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.