MLADINKAM ŽAL NI USPELO

MLADINKAM ŽAL NI USPELO

4. 11. 2018

Mladinke so se v domači dvorani borile za uvrstitev v polfinale in ponovitev lanskega uspeha.

V prvi tekmi so naša dekleta zanesljivo premagala Formis z 2:0. Braslovčanke so z zanesljivo igro na sprejemu in obrambi in učinkovito igro v napadu povsem nadigrala svoje nasprotnice. V obeh setih so nasprotnicam prepustile 20 točk.

V tekmi zmagovalcev so se Braslovčanke pomerile z ekipo Nove KBM Maribor, ki je v prvi tekmi brez težav premagala mladinke iz Mozirja. Naša dekleta so se v tekmo podala zelo borbeno in pogumno in vseskozi narekovala tempo igre. Pri rezultatu 23:19, ko bi morale set samo pripeljati do konca, pa nikakor niso prišle do zaključka in so v napeti končnici dosegle samo še eno točko in izgubile s 24:26. Kljub porazu jim zbranost in motivacija nista padli. Tudi drugi set so nadaljevale s podobnim tempom in bile vseskozi enakovredne nasprotnice Mariborčankam. V zaključku drugega seta so bile za odtenek bolj zbrane in z zmago s 25:23 jim je uspelo priboriti odločilni tretji set. V tretjem setu so bile Mariborčanke žal boljše nasprotnice in so zmagale s 15:10.

V tretji tekmi za drugo mesto na turnirju, ki še vodi v polfinale, sta se kar pričakovano ponovno srečali ekipi Formis in Braslovče. Prvi set druge tekme se je odvijal podobno kot prvi set prve tekme. Domačinke so bile boljše v vseh elementih igre in zmagale s 25:17. V drugem setu smo gledali bolj izenačeno igro. Kljub vsemu pa je v sredini seta Braslovčankam uspelo povesti z rezultatom 14:9 in ko je že bilo videti, da so igralke Formisa na tleh, se je, po sporni sodniški odločitvi, razmerje moči obrnilo. Igralke Formisa so ujele ritem in izenačile rezultat. Ekipi sta se v nadaljevanju izmenjavali v vodstvu, ob zaključku pa so bile gostje boljše in si z zmago 25:20 priborile tretji odločilni set. V tretjem setu sta bili do polovice ekipi izenačeni. Potem pa so Braslovčanke po nekaj učinkovitih servisih povedle s 13:8. Ko je že kazalo, da bodo Braslovčanke samo pripeljale set do konca, pa se je zgodil preobrat. Naša dekleta nikakor niso uspele zaključiti napada, gostjam pa je na drugi strani uspelo nekaj dobrih obramb, čeprav se v tem elementu igre na celotnem turnirju niso ravno izkazale. Morda je našim dekletom v zadnjih trenutkih tekme zmanjkalo malo poguma in zadnji set končal se je končal z rezultatom 13:15. V polfinale sta napredovali ekipi Nove KBM in Formule Formis.

Žal naši ekipi razpored tekem na današnjem turnirju ni šel na roko, saj je odigrala tri močne tekme, kar se je morda tudi poznalo ob zaključku odločilnega seta. Kljub vsemu dekletom iskrene čestitke za prikazano dobro in borbeno igro, s katero bi si absolutno zaslužile polfinale. Športna sreča danes očitno ni bila na njihovi strani.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.