NOVOGORIČANKE PREMOČNE

NOVOGORIČANKE PREMOČNE

19. 10. 2018

V osmini pokala Slovenije so bile Novogoričanke pričakovano boljše od naših deklet.

Številni ljubitelji odbojke, ki so se zbrali na tribunah braslovške športne dvorane, domov, kljub porazu domačink, niso odšli nezadovoljni. Naša dekleta so prikazala borbeno igro z veliko lepimi potezami tako v napadu kot v obrambi. Po takšni predstavi lahko z velikim optimizmom pričakujemo prve tekme letošnje sezone v 2. ligi.

Braslovčanke so se v tekmo podala zelo pogumno. Sestri Zbičajnik, ki sta vsaka v svoji ekipi vodili igro, sta bili prvih nekaj točk enako uspešni, saj sta bili ekipi na samem začetku prvega seta nekaj časa poravnani. Kmalu pa se je pokazala moč gostij, ki so prevzele pobudo in set zanesljivo dobile z rezultatom 25:17. Braslovčanke so se borile po svojih najboljših močeh in 17 dobljenih točk ob borbeni igri je vsekakor vrednih pohvale. Žal je na polovici seta v napadu nerodno doskočila prva braslovška korektorica Neža Bednjanič. Poškodba je bila tako huda, da je morala zapustiti parket.

V drugem setu je bilo stanje na igrišču podobno kot v prvem. Novogoričanke so z zanesljivo igro vseskozi vodile, Braslovčanke pa so nadaljevale borbeno in si priigrale še točko več, kot v prvem setu. Končni rezultat je bil 25:18 v korist gostij.

V tretjem setu so bila naša dekleta že vidno utrujena, zato je bil tudi rezultat temu primeren. Igralke GEN-I Volley-a so ga dobile s 25:13 in se s skupno zmago s 3:0 uvrstile v 1/4 finala, kjer jih čaka ekipa Luka Koper.

Našim dekletom in trenerjema čestitamo za prikazano igro. Neži želimo čim hitrejše okrevanje, Novogoričankam pa veliko uspeha v nadaljevanju tekmovanja.

Ljubitelji odbojke pa seveda vabljeni jutri, v soboto, 20. oktobra, ob 17. uri na uvodno tekmo 2. lige proti ekipi ŽOK Murska Sobota.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.