TRI ZMAGE IN PORAZ KADETINJ

TRI ZMAGE IN PORAZ KADETINJ

15. 10. 2018

Minuli vikend so na parket ponovno stopile kadetinje v kvalifikacijah za A ligo.

Kadetinje I so v domači dvorani v Braslovčah gostile ekipe ŽOK Triglav III, KLS Ljubno in Celje. Tako na tekmi proti ŽOK Triglav III, kakor tudi proti kadetinjam z Ljubnega, Braslovčanke niso imele nobenih težav in so zabeležile dve novi zmagi z 2:0.

Rezultati:

Braslovče I : ŽOK Triglav III     2:0   (25:12, 25:9)

Braslovče I : KLS Ljubno          2:0    (25:9, 25:6)

Na lestvici skupine D Braslovčanke zanesljivo vodijo s štirimi zmagami in brez poraza. Drugo mesto, ki še vodi v A ligo, trenutno zasedajo kadetinje KLS Ljubno.

Veliko bolj napeto je bilo v Mislinji, kjer so gostovale kadetinje Braslovče II. V prvi tekmi so brez težav premagale ekipo Črne z rezultatom 2:0. Prvi set se je končal z rezultatom 25:9, drugi pa s 25:10 v korist naših deklet. Na drugi tekmi so bile naše nasprotnice kadetinje iz Vuzenice. V prvem setu so imela naša dekleta kar nekaj težav pri sprejemu začetnega udarca in to se je odrazilo tudi na rezultatu. Poraz s 25:15 je bil očitno za Braslovčanke dober motiv za nadaljevanje, saj so v drugem setu zaigrale bistveno bolje. Manjše je bilo tudi število napak. Ko je že kazalo, da si bodo Braslovčanke priborile odločilen tretji set, saj so v drugem setu vodile že z 22:20, jim je ob koncu zmanjkalo zbranosti in morale so priznati premoč nasprotnicam. Set se je končal na razliko s 25:23.

Rezultati:

Braslovče II : Črna              2:0    (25:9, 25:10)

Braslovče II : Vuzenica      0:2    (15:25, 23:25)

Kljub porazu naša dekleta na lestvici skupine F zasedajo odlično drugo mesto s tremi zmagami in enim porazom. Trenutno vodilna je ekipa Vuzenice z enakim izkupičkom, vendar z medsebojno zmago.

Naslednji krog bodo kadetinje odigrale 28. oktobra. Braslovče I bodo gostovale v Celju, njihovi nasprotnici pa bosta ekipi Celje II in KLS Ljubno. Braslovče II bodo gostovale ponovno na Koroškem, tokrat v Prevaljah, kjer se bodo pomerile z ekipama Črna in Korvolley PD.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.