BRASLOVČANKE V POKALU USPEŠNO PROTI PTUJU

BRASLOVČANKE V POKALU USPEŠNO PROTI PTUJU

V sredo, 10. oktobra, so Braslovčanke v 4. krogu pokala Slovenije, pred lepim številom ljubiteljev odbojke, gostile ekipo s Ptuja.

Ptujčanke, ki so v pretekli sezoni zanesljivo osvojile prvo mesto v 2. ligi vzhod in bodo letos igrale v 1B ligi, v braslovški dvorani niso upravičile vloge favoritinj.

Naša dekleta so se v srečanje podala zelo motivirano in že po prvem setu, ki so ga dobila s 25:21, je bilo jasno, da si želijo zmage. Tudi v drugem setu so Braslovčanke nadaljevale z zelo dobro igro. Ptujčankam, na drugi strani, pa tudi v nadaljevanju igra nikakor ni stekla in drugi set se je prav tako končal v korist domačink z rezultatom 25:19.

V tretjem setu je sledil padec domače ekipe. Po kar nekaj napakah na sprejemu, in posledično tudi v napadu, je bil tretji set izgubljen. Rezultat je bil 19:25 v korist gostij.

V četrtem setu so Braslovčanke sicer uspele strniti svoje vrste in zmanjšati število lastnih napak, kljub vsemu pa sta bili ekipi več kot polovico seta rezultatsko precej izenačeni. Na 19. točki sta bili ekipi zadnjič poravnani. Po menjavi serverke pri rezultatu 19:19 pa so, po nekaj odličnih servisih, Braslovčanke povedle s 23:19 in pridobljene prednosti potem niso več izpustile iz rok. Četrti set so dobile s 25:20.

Končni rezultat:

Braslovče : ŽOK SETO Ptuj  3 : 1 (25:21, 25:19, 19:25, 25:20)

Braslovčanke se tako lahko veselijo uvrstitve 1/8 finala pokala Slovenije, kjer se bodo pomerile s prvoligaško ekipo GEN-i Volley iz Nove Gorice, s katero bo po dveh letih na braslovški parket ponovno stopila nekdanja kapetanka vražjih Braslovčank Zala Zbičajnik.

Tekma bo v četrtek, 18. oktobra, ob 20. uri v Športni dvorani Braslovče.

Vljudno vabljeni!

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.