V BOJU ZA NAJVIŠJA MESTA TUDI V ODBOJKI NA MIVKI

V BOJU ZA NAJVIŠJA MESTA TUDI V ODBOJKI NA MIVKI

Sezona odbojke na mivki se počasi preveša v drugo polovico. Znano je že, da se bodo za naslove državnih prvakinj v kategoriji U16 in junior potegovali trije braslovški pari, saj sta bila v teh kategorijah že odigrana oba turnirja.

V kategoriji U16 je bil drugi turnir odigran v soboto, 30. junija, v Braslovčah. Z novo zmago sta prvo mesto iz Beltincev potrdili Iza Zbičajnik in Maja Marolt, ki branita lanskoletni naslov državnih prvakinj. Zaradi odsotnosti nekaterih parov s prvega turnirja, se je priložnost za uvrstitev v finalni del državnega prvenstva v Ljubljano ponudila trem braslovškim parom. V neposrednem dvoboju sta si nastop na zaključnem turnirju priborili Rima Posedel in Zoja Kalar, ki sta z 2:1 premagali par Tija Šketa Rozman/Anja Puckmeister.

Enako zanimivo je bilo tudi v kategoriji junior, ki je svoj drugi turnir odigrala v soboto, 7. julija, v Beltincih. Po preračunavanju osvojenih setov in točk, sta si nastop v Ljubljani zagotovili Žana Vodovnik in Manca Marovt, ki sta bili po točkah boljši od Zoje Donko in Jerce Zbičajnik.

V soboto, 7. julija, je bil v športnem parku Ludus v Ljubljani odigran tudi prvi turnir U18, kjer sta uspešno nastopili Iza Zbičajnik in Maja Marolt. Dekleti sta z osvojenim tretjim mestom na turnirju že blizu uvrstitve na finalni del turnirja. Lani sta v tej kategoriji zasedli končno tretje mesto. Drugi turnir se bo odvijal zadnji vikend v juliju v Kopru.

V soboto, 21. julija, pa bo v Braslovčah potekal še drugi turnir v kategoriji U14, kjer zelo dobro kaže paroma Rima Posedel/Zoja Kalar in Živa Šalej/Lara Jelen.

Realno lahko pričakujemo, da se bodo na predtekmovalnem turnirju v športnem parku Ludus, za finalne boje na Kongresnem trgu potegovali štirje braslovški pari.

Vsem igralkam čestitamo za dobro igro.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.