ODLIČNA SEZONA MLADIH BRASLOVŠKIH ODBOJKARIC

ODLIČNA SEZONA MLADIH BRASLOVŠKIH ODBOJKARIC

Za žensko braslovško odbojko je bila sezona 2017/2018 zagotovo ena najbolj uspešnih sploh. Štiri uvrstitve mlajših selekcij na finalne turnirje, ena uvrstitev v polfinale in končno 7. mesto mlade članske ekipe v 2. ligi vzhod je rezultat, ki ga na začetku sezone prav gotovo nihče ni pričakoval. Vsaj ne na glas.

Pred začetkom sezone se je namreč v klubu zgodilo kar nekaj sprememb. Z mesta predsednika se je poslovil dolgoletni predsednik Marjan Kumer, kateremu gre marsikatera zasluga za vzpon ženske braslovške odbojka v zadnjem desetletju. Klub so zapustile vse izkušenejše igralke iz mladinskih vrst, nastalo vrzel pa je zapolnilo pet novih igralk iz Šoštanja. Novo vodstvo kluba, skupaj s strokovnim odborom, se je takrat odločilo, da v sezoni 2017/2018 braslovško člansko odbojko postavi na nove temelje.

Mlada članska ekipa, katere jedro tvorijo dekleta, ki so šele vstopila v srednjo šolo in mlajše, je s pripravami začela že v prvi polovici avgusta. S trdim delom in trudom so svojo prvo člansko sezono v drugi ligi vzhod dekleta odigrala zelo solidno in zasedla končno 7. mesto med dvanajstimi ekipami.

Težke tekme in izkušnje iz članske konkurence pa so dekletom prišle še kako prav na tekmah nižjih selekcij. Še pred novim letom se je v polfinale, morda kar malo presenetljivo, uvrstila mladinska ekipa. Končno sedmo mesto je bilo za mlado ekipo zelo lep uspeh.

Še bolje pa so se Braslovčanke odrezale v mlajših kategorijah. Ekipe kadetinj, starejših deklic, male in mini odbojke so se namreč z dobrimi predstavami tekom celotne sezone uvrstile na finalne turnirje, kar pomeni med najboljše štiri ekipe v državi.

Mesec maj je postregel z vsemi štirimi zaključnimi odločitvami v mlajših selekcijah. V najmlajših selekcijah Braslovčanke že kot po pravilu dosegajo odlične rezultate. Dobro delo z najmlajšimi je obrodilo sadove v soboto, 19. maja, ko so se deklice v mini odbojki okitile z zlatom in osvojile naslov državnih prvakinj.

Dan kasneje so, z dobrimi predstavami na turnirju v Braslovčah, s tekmovanjem zaključile še starejše deklice, ki so osvojile odlično drugo mesto in postale državne podprvakinje.

Teden dni kasneje sta svoj finalni turnir odigrali še ekipi male odbojke in kadetinj. Dekleta, ki so bila v sezoni 2015/2016 že mini prvakinje, so letos poskušala ponoviti uspeh vražjih Braslovčank izpred let, ko so le te suvereno osvajale naslove prvakinj v svojih generacijah. V soboto, 26. maja, so v Ljubljani Braslovčanke izgubile naslov prvakinj zgolj za dve točki, pa vendar so se veselile velikega uspeha, drugega mesta, naslova državnih podprvakinj.

Kot zadnje so se dan kasneje v finalu predstavile še kadetinje. Smola s poškodbo sredi drugega seta tekme za finale je Braslovčankam, namesto boj za naslov prvakinj, prinesla končno četrto mesto, ki je za to ekipo prav tako zelo lep uspeh.

Letošnja sezona je pokazala, da se za prihodnost braslovške ženske odbojke ni bati. Kvalitetno in strokovno delo z domačimi igralkami, prizadevnost vodstva kluba, podpora staršev in ne nazadnje tudi podpora občine ter celotnega lokalnega okolja, so zagotovo garant za to, da se bodo v Braslovčah še velikokrat veselili podobnih uspehov in bodo Braslovče postale, kot rad omenja župan Branimir Strojanšek, najbolj odbojkarska občina v Sloveniji.

Ob tem uspehu se želijo v klubu zahvaliti trenerjem za dobro delo, staršem za podporo in pomoč, občini in vsem sponzorjem za sredstva. V prihodnosti upajo in želijo večjo podporo domačega gospodarstva, da bo delo z mladimi odbojkaricami še naprej tako cvetelo.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.