MALA ODBOJKA DRUGA, KADETINJE ČETRTE

MALA ODBOJKA DRUGA, KADETINJE ČETRTE

Ob koncu sezone so se v finalu za naslov prvakinj borile še deklice male odbojke in kadetinje.

V finalu male odbojke so se v Ljubljani pomerile ekipe Braslovče, Olimp, Vital Ljubljana in ŽOK Triglav Kranj. Braslovčanke v prvem polfinalu zanesljivo premagale deklice iz ekipe Olimp z 2:0 in se po pričakovanjih uvrstile v finale, kjer so se, prav tako pričakovano, pomerile z ekipo Vitala. Tekma je bila ves čas napeta in izenačena, Braslovčanke pa se nikakor niso mogle sprostiti in prikazati vsega, kar znajo. Po izenačenju v setih na 1:1 so v odločilnem tretjem setu že vodile s petimi točkami prednosti in ko je že kazalo, da bodo osvojile naslov državnih prvakinj, jim je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in športne sreče in so set izgubile na razliko s 25:23. Dekleta so osvojila končno drugo mesto z grenkim priokusom, da bi lahko bilo tudi drugače.

Kot zadnje so v letošnji sezoni v finalu v Kranju igrale kadetinje. Polfinale z domačinkami ŽOK Triglav so začele zelo dobro in zmagale prvi set. Ko so v sredini drugega seta že prepričljivo vodile in imele igro v celoti v svojih rokah, se jim je pripetila smola s poškodbo ene izmed igralk. Žal je Braslovčankam od tega trenutka dalje popustila koncentracija in so izgubile praktično že dobljeni set. Tudi v tretjem setu jim igra nikakor ni stekla in žal morale so priznati premoč Triglavankam.
V tekmi za tretje mesto je bila slika precej podobna. Braslovčankam nikakor ni uspelo ujeti ritma in so, po porazu z Vitalom, osvojile kljub vsemu zelo dobro končno četrto mesto.

Vsem igralkam, trenerjem, vodstvu klub in staršem iskrene čestitke.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.