STAREJŠE DEKLICE DRŽAVNE PODPRVAKINJE

STAREJŠE DEKLICE DRŽAVNE PODPRVAKINJE

V nedeljo, 20.5.2018, se je v dvorani OŠ Braslovče odvijal finalni turnir starejših deklic. Za naslov državnih prvakinj so se pomerile ekipe Vital Ljubljana, ŽOK Sobota, Nova KBM Branik in domačinke iz Braslovč.

V prvi tekmi turnirja smo spremljali dvoboj domače ekipe in Ljubljančank iz Vitala. S pritiskom na prvi žogi so domačinke povedle s 13:1. Vodstvo so ohranjale in povečevale iz točke v točko. Prvi set so domačinke suvereno dobile s 25:8. V drugem setu smo gledali več igre. Začetek je bil zelo izenačen, nato pa so za nekaj točk povedle Vitalovke in do konca seta ohranjale 2 do 4 točke prednosti. Tudi v zaključku seta so zdržale pritisk domačink in set zmagale s 25:21. Tretji, skrajšan set, se je začel s pritiskom Vitala na prvi žogi in vodstvom s 4:0. Po prve time out-u so se domačinke zbrale in prvzele pobudo na igrišču. Pred menjavo polj so že vodile z 8:4. Prednosti do konca seta niso več izpustile iz rok, čeprav smo bili priča veliko dobrih žog z obeh strani. Set je pripadel Braslovčankam z rezultatom 15:10. Dobili smo prve super finalistke za boj za naslov državnih prvakov.

V drugi tekmi turnirja sta se pomerili ekipi Nova KBM Branik iz Maribora in ŽOK Sobota. Že prvi set je bil izjemno napet in izenačen. Ekipi sta se ves čas menjavali v vodstvu. Igra je bila zelo izenačena, borbenost na obeh straneh pa na vrhuncu. Ob koncu je set pripadel Mariborčankam z rezultatom 25:23. V drugem setu so pobudo na igrišču prevzele Mariborčanke. Povedle so z 11:4. Prednost in suverenost Mariborčank je proti koncu seta kopnela in na 22 točki so jih Sobočanke ujele. Prvo zaključno žogo so si priigrale Mariborčanke, ki pa je niso uspele izkoristiti. Sledila je dramatična končnica, kjer so si Sobočanke priigrale dve zaključni žogi, ki jih niso izkoristile, Mariborčanke pa so uspele set osvojiti šele z njihovo osmo zaključno žogo in rezultatom 33:31 in si zagotoviti boj za naslov prvakinj.

Tekma za tretje mesto, med ekipama Vital Ljubljana in ŽOK Sobota, se je začela bolje za Sobočanke. S pritiskom na servisu so onemogočale napad nasprotnic in krepko povedle. Prednost so ohranjale do konca in set prepričljivo dobile s 25:13. V drugem setu smo gledali pravo nasprotje prvemu setu. Pobudo na igrišču so prevzele Vitalovke. Na igrišču je bilo videti veliko napetosti in nesoglasij med igralkami Sobote, kar je vodilo v njihov poraz s 16:25. Tretji, odločilni, set so ob glasnem navijanjem Ljubljančanov, sicer bolje začele Sobočanke. Vendar so jih Ljubljančanke na tretji točki že dohitele. Sobočanke so ponovno povedle in ob menjavi igrišč vodile z 8:4. Vitalovke se niso predale, z borbeno igro so uspele nasprotnice ujeti na enajsti točki. Nato pa je sledila serija točk za Soboto in tudi njihova prva zaključna žoga pri rezultatu 14:11. Le te niso izkoristile in Ljubljančanke so se približale le na točko zaostanka, ko je Prekmurkam uspelo zaključiti set (15:13) in si zagotoviti končno 3. mesto.

V zadnji tekmi, tekmi za 1. mesto in naslov državnih prvakinj v kategoriji starejših deklic, sta se med sabo pomerili domača ekipa Braslovče in Nova KBM Branik I. Kot se za finalno tekmo spodobi smo spremljali zelo izenačen dvoboj, z veliko napakami na prvi žogi na obeh straneh, kot tudi veliko uspešnih napadov in obramb. Večji del seta so vodile domačinke, povedle tudi s štirimi točkami prednosti na 17:13, nato pa so jih Mariborčanke ujele in rezultat na 22 točki izenačile. Tudi na 23 točki je bil rezultat poravnan, nato pa je sledil zaključek na pobudo Maribora in set se je končal v njihovo korist z rezultatom 26:24. V drugem setu smo gledali podobno igro kot v prvem, le da je bilo napak na obeh straneh nekoliko manj. Do sredine seta sta bili ekipi zelo izenačeni, razlika ni bila nikoli večja kot dve točki. V zaključku seta pa so povedle Mariborčanke z 22:17. Domačinke se niso predale in se gostjam približale na le dve točki zaostanka (23:21), vendar je prva zaključna žoga kljub borbenosti domačink pripadla KBMovkam, ki so jo tudi izkoristile in tudi drugi set zmagale (25:21). V tretjem setu smo sprva gledali prevlado domačink, ki so vodile tudi s šestimi točkami prednosti. Z dobrimi servisi so domačinke razliko izničile in ob zaključku seta je bil rezultat ponovno izenačen. Po napeti končnici so že prvo zaključno žogo izkoristile domačinke in set zmagale s 25:23. Četrti set smo ponovno spremljali čudovito igro na obeh straneh. Nekoliko bolj samozavestne so bile igralke Nove KBM, saj so že vodile z dvema setoma prednosti. Domačinke se sicer niso predale in so se borile do zadnje žoge, vendar naleta Mariborčank niso uspele ustaviti. Četrti set je bil tako zadnji, saj so ga zmagale Mariborčanke s 25:21.

Končna razvrstitev:
1. Mesto: NOVA KBM BRANIK
2. Mesto: BRASLOVČE
3. Mesto: ŽOK SOBOTA
4. Mesto: VITAL LJUBLJANA

Najboljša petorka turnirja:
Najboljša napadalka: Bengez Tina iz Nove KBM Branika
Najboljša organizatorka: Zbičajnik Iza iz Braslovč
Najboljša blokerka: Čižman Neja iz Vitala iz Ljubljane
Najboljši libero: Kuhar Gaja iz ŽOK Sobota
Najboljša igralka turnirja – MVP: Lorber Fijak Lorena iz NKBM

Nagrado za najmlajšo igralko turnirja je prejela Zoja Kalar iz Braslovč.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.