MINIKE DRŽAVNE PRVAKINJE

MINIKE DRŽAVNE PRVAKINJE

V soboto, 19. maja 2018, se je v Braslovčah odvijal finalni turnir v mini odbojki za deklice v sezoni 2017/2018, na katerega so se uvrstile štiri ekipe, ki so skozi prvenstvo pokazale največ znanja. Domačinke, ekipa Braslovče, Formula Formis I, Ankaran Hrvatini in Vital Ljubljana I.

Na prvi tekmi sta se pomerili ekipi Braslovče in Vitala. Domačinke so prvi set od vsega začetka odigrale zelo zanesljivo, vseskozi vodile in prepričljivo zmagale z rezultatom 25:6. V drugem setu smo gledali sicer nekoliko bolj izenačeno igro, kljub temu pa so Braslovčanke vodile večji del seta. Deklice Vitala so, po odmoru pri rezultatu 15:5, sicer nanizale nekaj točk, vendar zmaga domačih niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Drugi set so Braslovčanke zmagale s 25:15 in se zanesljivo z zmago z 2:0, kot prve, uvrstile v finale.

Po uradni slovesni otvoritvi tekmovanja s predstavitvijo vseh sodelujočih ekip je sledila tekma med ekipama Ankaran Hrvatini in Formula Formis I, ki je odločala o drugem finalistu.

Srečanje so bolje začele Štajerke in povedle s 7:3. Ko je trener Ankarana svoja dekleta poklical na prvi odmor, so le ta zaigrala veliko bolj zbrano in ujela nasprotnice pri rezultatu 15:15. Od izenačenja dalje so Primorke, ob bučni podpori svojih številnih navijačev, nadaljevale z zelo dobro igo in prvi set zmagale z rezultatom 25:19. Druga ekipa Ankarana je v drugem setu začela veliko bolje kot njihove soigralke iz prve ekipe. Z zelo dobro igro je, po zanesljivem vodstvu skozi celoten set, zmagala z rezultatom 25:5.

V finale so se tako z zmago 2:0 nad Vitalom uvrstile deklice ekipe Ankaran Hrvatini.

V tekmi za končno tretje mesto sta se pomerili ekipi Formule Fromisa I in Vitala Ljubljana I.

Tekmo so nekoliko bolje začele deklice Formisa in povedle s 6:3. Podobno se je nadaljevalo vse do rezultata 14:9, ko so se Ljubljančanke zbrale ter se z nekaj zaporednimi točkami zapored nasprotnicam najprej približale na 14:13 in v nadaljevanju povedle z rezultatom 18:16. Igralke Formisa se niso pustile zmesti in so z nekaj lepimi točkami rezultat izenačile na 21:21. Do konca seta smo gledali borbeno igro za vsako točko. Ob koncu pa so bile igralke Formisa nekoliko bolj zbrane in prvi set zmagale z rezultatom 25:22. Drugi set so veliko bolje začele deklice Vitala. Z boljšo igro so vseskozi vodile, zanesljivo zmagale in priigrale svoji ekipi odločilni tretji set. Začetek tretjega seta sta obe ekipi igrali zelo borbeno in se izmenjavali v vodstvu. Po izenačenju na 7:7 so nekaj toč zapored dosegle deklice Vitala in ko je že kazalo, da se jim bo uspelo odlepiti, so deklice Formisa najprej izenačile na 11 in nato povedle s 16:12. Sledil je preobrat Vitala in izenačenje na 16:16, zaradi česar je trener Formisa svoje igralke poklical na odmor. Tudi v nadaljevanju si nobena od ekip ni uspela priigrati kakšne prednosti. Ko je po izenačenju na 20:20 ekipi Vitala uspelo nanizati tri točke zapored in povesti s 23:20, je za trenutek že kazalo, da bo Ljubljančankam uspelo zmagati. Štajerke pa so se uspele zbrati in izenačiti na 23:23. Potem je deklicam Formisa zmanjkalo zbranosti in deklice Vitala so po dveh zaporednih osvojenih točkah set dobile s 25:23 in se s končno zmago z 2:1 veselile končnega tretjega mesta.

Pred zadnjo, finalno tekmo, se je stopnjevalo tudi vzdušje v dvorani. Številni gledalci so nestrpno pričakovali še obračun najboljših dveh ekip, Braslovč in Ankarana.

Tekmo so v prvem setu precej bolje in predvsem bolj zbrano začele domačinke in si z rezultatom 9:3 priigrale lepo prednost. Ker deklicam iz Ankarana igra nikakor ni stekla, jih je njihov trener poklical na prvi odmor, ki pa Primorkam ni pomagal. Braslovčanke so svojo, že tako visoko prednost, še povišale na 11:3. V nadaljevanju seta je bila slika na igrišču podobna. Braslovčanke so z zanesljivo igro prednost samo še poviševale, gostje pa jim do konca nikakor niso mogle blizu. Domačinke so prvi set zmagale z rezultatom 25:13. V drugem setu so, po začetnem izenačenju na 3:3, deklice Ankarana povedle in v vodstvu ostale vse do 14. točke, ko so jih domačinke le uspele ujeti. Po prvem odmoru so Braslovčanke nadaljevale z dobro igro in povedle s 17:14. Sledil je še en odmor, po katerem so bolje nadaljevale deklice Ankarana in najprej povedle z 20:18 in držale vodstvo vse do 22:19, ko je Braslovčankam uspelo nasprotnice ujeti in izenačiti na 22:22. Sledila je dramatična končnica v kateri se je ekipa Braslovč borila za zmago na tekmi, ekipa Ankarana pa za izenačenje v setih in odločilni tretji set. Točko za vodstvo s 23:22 so najprej osvojile Ankarančanke, Braslovčanke pa so izenačile na 23:23. Ob samem zaključku seta je gostjam nekoliko zmanjkalo zbranosti in domačinke, deklice Braslovč, so ob splošnem navdušenju v dvorani zmagale s 25:23 in s končnim rezultatom 2:0 zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj.

Rezultati:

Braslovče : Vital Ljubljana I 2:0
Ankaran Hrvatini : Formula Formis 2:0

Tekma za tretje mesto

Vital Ljubljana I : Formula Formis I 2:1

Tekma za prvo mesto:

Braslovče : Ankaran Hrvatini 2:0

Ob koncu je sledila še slovesna razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov in medalj. Končno prvo mesto in naslov najboljših v kategoriji mini odbojka deklice za sezono 2017/2018 je osvojila ekipa Braslovče, drugo mesto so osvojile deklice ekipe Ankaran Hrvatini, tretje mesto ekipa Vital Ljubljana I in končno četrto mesto ekipa Formula Formis I.

Za najboljšo igralko turnirja je bila, po izboru trenerjev, proglašena Lana Ibrišimovič iz Braslovč.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem navijačem, da so se v tako velikem številu udeležili finalnega turnirja in z res športnim navijanjem spodbujali svoje igralke.

Vsem igralkam in njihovim trenerjem iskrene čestitke za dosežen uspeh.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.