USPEŠEN VIKEND ZA BRASLOVŠKE EKIPE

USPEŠEN VIKEND ZA BRASLOVŠKE EKIPE

5. 12. 2021

Ta konec tedna so svoje tekme odigrale štiri Braslovške ekipe in dosegle pet zmag in dva poraza.

Včeraj dopoldne sta svoj prvi turnir odigrale starejše deklice. Prva ekipa je na gostovanju na Prevaljah dosegla dve zanesljivi zmagi proti Prevaljam in Slovenj Gradcu. Druga ekipa, ki tekmuje v drugi ligi, pa je v domači dvorani žal obakrat izgubila.

Članska ekipa je zvečer odigrala težko gostovanje v Ljubljani proti ekipi Vitala. Po zanesljivi zmagi v prvem nizu, je sledil padec v igri in poraz v drugem in nato na razliko še v tretjem nizu. Boljša igra konec tretjega niza je našim dekletom dvignila ritem za četrti niz, v katerem so oddala vsega  12 točk. Podobno je bilo tudi v zadnjem, odločilnem nizu, ki so ga Braslovčanke rešile v svojo korist in iz Ljubljane prinesle novi dve točki.

Danes pa je svoj tretji turnir odigrala še mladinska ekipa. Že v prvi tekmi smo videli povratni derbi izpred dveh tednov proti Šempetrankam. Obe ekipi sta prikazali odlično igro in hud boj v obrambi. Po nekoliko negotovem začetku so naša dekleta zaostajala nekako do sredine prvega niza, nato pa so po seriji uspešnih servisov rezultat najprej izenačile in nato še povedle. Prednosti Braslovčanke nato do konca niso spustile iz rok. V drugem nizu smo gledali bolj izenačeno tekmo z bojem za vsako žogo na obeh straneh. Braslovčankam je pred koncem niza ponovno uspelo povesti za nekaj točk. Šempetranke so se jim ob koncu sicer približale na dve točki zaostanka, vendar so naša dekleta uspela ostati zbrana in zmagati še drugi niz. Naše mladinke tako s šestimi zmagami zasedajo drugo mesto v 1. ligi vzhod.

Prihodnji teden se na parket vračajo kadetinje. Prva ekipa bo gostovala v Slovenski Bistrici, druga pa v Celju. Članice pa se bodo v domači dvorani poskušale oddolžiti za poraz v prvem delu Formiskam, ki trenutno zasedajo prvo mesto pred Braslovčankami. Vabljeni ljubitelji odbojke, da si tekmo ogledate s tribun in pomagate našim dekletom do zmage. Za vstop v dvorano je obvezen pogoj PCT.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.