USPEŠEN VIKEND ZA DVE BRASLOVŠKI EKIPI

USPEŠEN VIKEND ZA DVE BRASLOVŠKI EKIPI

21. 11. 2021

Za člansko in mladinsko ekipo je uspešen vikend. Članice so, po porazu na gostovanju pretekli teden z 1:3, včeraj odigrale drugo zaporedno tekmo v gosteh. V Rušah so premagale neugodno ekipo Turbina s 3:0. Mladinke pa so v domači dvorani danes dvakrat zmagale.

Članice so na gostovanju v Rušah s 25:17, 25:7 in 25:20 dokaj zanesljivo premagale domačinke, ki so se v , v napreteklih krogih izkazale kot zelo neugodne nasprotnice. Naša dekleta nasprotnicam niti v enem trenutku niso dopustile, da bi jih ogrozile na poti do šeste zmage. Ob še dveh porazih in tekmo manj, Braslovčanke zasedajo 3. mesto na lestvici 1DOL.

Mladinke so danes v braslovški dvorani gostile drugi turnir na katerem so odigrale drugo tekmo proti Slovenj Gradcu in večni derbi proti ekipi Šempetra. Braslovčanke so prvi set prve tekme proti Šempetru začele slabo, saj so Šempetranke povedle s 4:0. Naša dekleta so sicer kmalu ujela ritem, vendar nikakor niso mogle izničiti prednosti nasprotnic vse do sredine niza, ko je po nekaj učinkovitih začetnih udarcih in posledično uspešnih napadih, naša ekipa uspela najprej izenačiti na 14. točki in nato še povesti. V nadaljevanju so naša dekleta z učinkovito igro v obrambi in uspešnimi bloki uspela zaustaviti nasprotne napadalke. Do konca niza so nasprotnicam, ob zelo dobri igri, prepustila le še dve točki in set dobila s 25:16.

V drugem nizu so Braslovčanke nadaljevale zelo dobro. Že na začetku so si priigrale nekaj točk prednosti in jo ohranjale vse do zaključka niza, ko so Šemptetranke zapretile z nekaj odličnimi servisi. Nekaj napak na sprejemu in posledično manj učinkovitih napadov naših deklet, je Šempetrankam prineslo znižanje zaostanka na vsega točko pri rezultatu 22:23. Po minuti odmora, ki jo je zahteval domači trener, so se Braslovčanke uspele zbrati za zaključek niza in zmagati s 25:22. S štirimi zmagami in brez poraza si mladinke trenutno delijo prvo mesto 1. lige vzhod.

Članice bodo v četrtek, 25. novembra, v Kamniku odigrale prestavljeno tekmo z ekipo Calcit Yolley II, v soboto, dva dni kasneje, pa jih čaka domača tekma z ekipo iz Puconcev.

Mladinke pa naslednji turnir čaka v Šempetru 5. decembra, kjer bodo igrale svoji drugi tekmi s Prevaljami in Šempetrom.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.