BRONASTA MEDALJA IN ČETRTO MESTO

BRONASTA MEDALJA IN ČETRTO MESTO

20. junij 2021

Pretekli konec tedna so se v nekoliko skrajšani sezoni v finalih za medalje borile kadetinje in  deklice male odbojke. Braslovčanke so osvojile bronasto medaljo in četrto mesto.

Oba finalna turnirja sta se letos prvič odvila ob skupni kandidaturi dveh klubov. SIP Šempetra in ŽOK Braslovče. V obeh kategorijah so Braslovčanke polfinalne tekme odigrale v domači dvorani.

Deklice male odbojke so na poti med štiri najboljše ekipe najprej premagale ekipo Vital Ljubljana I z 2:1. V polfinalu jih je nato čakala vedno neugodna ekipa Formisa. Braslovčanke so v tekmo vstopile zelo motivirano in so po zelo dobri igri zmagale prvi set s 26:24. Po porazu v drugem setu in izenačenju na 1:1 je morala prva ekipa v tretjem setu svojim nasprotnicam priznati premoč. Po porazu  z 1:2 so se Braslovčanke podale v boj za tretje mesto, kjer jih je čakala zelo dobra ekipa Šempetra. Žal so bile v tekmi za bronasto medaljo Šempetranke le prevelika ovira. Po zmagi v prvem setu in porazu v drugem, so po hudem boju v tretjem setu naše deklice izgubile in ostale brez medalje. Vseeno pa je osvojeno četrto mesto velik uspeh za to ekipo.

Pri kadetinjah pa so bila, glede na prikazane igre skozi sezono, pričakovanja precej visoka. Po odličnih predstavah na preteklih turnirjih naše kadetinje v polfinalu proti NKBM Maribor niso prikazale igre, ki so je sposobne. Braslovčanke od samega začetka nikakor niso našle svojega ritma ne v napadu ne v obrambi. Tako jim je po porazu z 2:0 preostal le boj za tretje mesto. Na poti v Šempeter, kjer se je igrala tekma za tretje mestu, se je našim dekletom uspelo zbrati in pozabiti na slabo predstavo v Braslovčah, saj so na tekmi proti ekipi Vital Ljubljana pokazale popolnoma drugačno igro in so se po zmagi z 2:0 zasluženo veselile bronaste medalje.

Vsem igralkam, igralcem in njihovim trenerjem iskrene čestitke. Veseli smo, da so naši mladi športniki v času zaprtja ohranili motivacijo, se vrnili v športne dvorane in nas razveselili z izjemnimi rezultati.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.