BRASLOVČANKE PONOVNO ODLIČNO

BRASLOVČANKE PONOVNO ODLIČNO

6.  junij 2021

Za našimi kadetinjami in malo odbojko je ponovno odličen vikend z uvrstitvijo prve kadetske ekipe na finalni turnir četverice in uvrstitev ekipe male odbojke med najboljših 8.

Že včeraj so se na četrtfinalnem turnirju kadetinje borile za današnji polfinale. V Braslovčah sta se, poleg obeh domačih ekip, za polfinale borili še ekipi Slovenske Bistrice in Nove KBM Maribor. Druga ekipa se je po dveh porazih sicer morala posloviti od tekmovanj, kljub vsemu pa je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla velik uspeh. Prva ekipa pa je zanesljivo zmagala obe tekmi, z drugo ekipo Braslovče in nato še z Novo KBM, in se, kot prva iz skupine uvrstila v današnji polfinale, ki se je odigral v Šempetru.

Naše kadetinje ponovno dokazale, da ta generacija tudi v letošnji sezoni meri visoko. Na današnjem polfinalu so na prvi tekmi proti ekipi Luka Koper Braslovčanke začele precej nervozno in s številnimi napakami dovolile nasprotnicam, da so ohranjale manjšo prednost nekje do polovice seta. Potem pa so naša dekleta strnila vrste in z bolj zbrano igro postavila stvari na svoje mesto. Po zmagi v prvem setu s 25:20 so drugi set dobile še bolj prepričljivo s 25:16.

V tekmi zmagovalcev smo bili ponovno priče večnemu derbiju med Braslovčami in Šempetrom. Braslovčanke domačinkam niso dovolile, da bi jih ogrozile pri naskoku na prvo mesto v skupini. Z dobro igro so svoje tekmice premagale s 25:16 in 25:18 in se zasluženo, kot prve uvrstile v sobotni finale. Poleg Braslovčank se bodo v finalu za medalje borile ekipe SIP Šempetra, Vitala Ljubljana I in Nove KBM Maribor.

V soboto popoldne so se v 3. krogu v Šempetru za uvrstitev med najboljših 8 borile naše deklice male odbojke. Po zmagah proti Prevaljam in ŽOK G.S.V. Ptuj z 2:1 so se, kot druge iz skupine, uvrstile na finalni turnir osmerice. Žal je bila ekipa Šempetra, ki je ponovno igrala odlično, za naše deklice tudi tokrat pretrd oreh.

Oba finalna turnirja, tako pri kadetinjah, kot pri mali odbojki, se bosta odigrala prihodnjo soboto. Gostitelj turnirjev še ni znan.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.