MLADINKAM BRONASTA MEDALJA

MLADINKAM BRONASTA MEDALJA

23. 5. 2021

V Novi Gorici se je danes končala mladinska sezona, kjer so naša dekleta po zmagi nad Novo KBM Branik osvojila več kot odlično tretje mesto.

Potem, ko so se včeraj, po zmagi nad Vitalom, naša dekleta uvrstila med najboljše štiri ekipe, so se danes zgodaj zjutraj ponovno podala proti Novi Gorici, kjer jih je že ob 10. uri čakal prvi polfinalni obračun proti Calcitu iz Kamnika.

Naša dekleta so prvi set začela zelo dobro in si priigrala nekaj točk prednosti, ki so jo držale do sredine seta. Potem pa so Kamničanke prevzele pobudo in z dobrimi napadi ter obrambami prišle do zmage s 25:14. V drugem setu so naša dekleta zaigrala bolje, predvsem na sprejemu in vseskozi ohranjala stik z nasprotnicami. Žal pa so bile Kamničanke v tej tekmi premočne in so se po zmagi s 25:22 še v drugem setu zasluženo uvrstile v finale.

V tekmi za tretje mesto so se Braslovčanke pomerile z ekipo Nove KBM Branik, ki je v drugem polfinalu izgubila z domačinkami Gen-i Volley. Po izenačenem prvem delu prvega seta so pobudo ponovno prevzele naše nasprotnice in zmagale s 25:22.

V drugem setu so naša dekleta zaigrala bolj zbrano in so si priigrala minimalno prednost, ki so jo uspele ohraniti do konca seta. Po zmagi s 25:21 v drugem setu, je sledil tretji, odločilni, set, ki so ga Braslovčanke začele odlično. Po začetnem vodstvu s 4:0 Braslovčanke svojim nasprotnicam, ki jim je poraz v polfinalu očitno pustil posledice, niso dovolile, da bi se jim približale. Pri menjavi igrišča so Braslovčanke vodile že z 8:3. Tudi v nadaljevanju seta so naša dekleta ohranjala visok ritem igre in silile Mariborčanke v napake. Po razmeroma prepričljivi zmagi s 15:8 v tretjem setu se v Braslovčah lahko resnično zelo veselimo prve medalje v letošnji sezoni. Sicer je bronasta, vredna pa kot zlata. Glede na železa, ki jih še imamo v ognju v mlajših kategorijah, seveda močno računamo še na kakšno.

Z osvojeno medaljo sta se tudi na najlepši možen način danes od braslovške odbojke poslovili naši Maruša in Ela. Maruša je bila nepogrešljiva v vseh ekipah vse od mini odbojke dalje, Ela pa je braslovške vrste okrepila v sezoni 2017/2018. Obema dekletoma čestitke za vse prikazane igre in za njuno vztrajnost in predanost odbojki ter svoji ekipi. Glede na to, da sta svoj zadnji turnir odigrali tik pred maturo, pa jima v tem trenutku želimo veliko uspeha najprej pri maturi in nato seveda pri nadaljnjem študiju.

Za ekipo mladink so v letošnji sezoni igrale: Iza Zbičajnik, Maruša Fužir, Ela Medved, Maja Marolt, Daša Križnik, Zoja Kalar, Hana Turnšek in Iza Zorenč.

Vsem igralkam in trenerjema Zvonetu in Bredi iskreno čestitamo.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.