PO DVEH PORAZIH POMEMBNA ZMAGA V PUCONCIH

PO DVEH PORAZIH POMEMBNA ZMAGA V PUCONCIH

Braslovčanke so po porazih najprej v Ljutomeru in nato še v Kamniku pretekli teden danes s 3:0 v gosteh premagale ekipo Murexin-Kema Puconci. Z novimi tremi točkami so se Braslovčanke utrdile na sredini lestvice.

Večji del prvega seta smo gledali bolj kot ne izenačeno igro, v kateri si nobena od ekip ni priigrala kakšne večje prednosti. Ob koncu seta so bile malenkost bolj zbrane Braslovčanke, ki so domačinkam pobegnile za nekaj točk in zmagale s 25:22.

Drugi set so bolje začele Braslovčanke in povedle s 3:0. Po nekaj napakah so jih domačinke ujele in celo povedle s 3:4. Po ponovnem izenačenju na 4 pa so Braslovčanke nadaljevale bolje in so si priigrale nekaj točk prednosti, ki so jo uspele zadržati vse do konca seta. Tik pred koncem so po vodstvu s 24:20 nasprotnicam dovolile, da so se jim približale na vsega dve točki na 24:22. Kljub vsemu pa so v končnici ostale dovolj zbrane in zmagale s 25:23.

Tretji set so igralke iz Poconcev začele silovito. Naša dekleta nikakor niso prišla do svoje igre in so dovolila nasprotnicam povesti celo s 4:11. Nato pa je sledila serija dobrih servisov naših deklet, pa tudi v obrambi in v napadu je šlo nekoliko bolje. Braslovčankam je uspel preobrat ter prevzem vodstva s 14:13. Potem je ponovno sledilo nekaj slabših minut in ponovno so domačinke pobegnile za štiri točke na 14:18. Sledil je še en “come back” Braslovčank in izenačenje na 21:21. Do konca seta smo bili priče zelo razburljivi končnici v kateri sta bili ekipi ali poravnani ali pa ena od njih v vodstvu s točko prednosti. Ob koncu pa se je Braslovčankam obrestovalo, da se ob visokem zaostanku niso predale, saj so izkoristile manjšo nezbranost domačink in po izenačenju na 23 dosegle dve zaporedni točki in zmagale s 25:23.

Braslovčanke so tako po devetih odigranih tekmah s petimi zmagami in štirimi porazi na petem mestu lestvice 1B DOL. Vodi Formis, drugi je ŽOK Ljutomer, tretji Calcit Volley, četrti pa ŽOK Triglav Kranj. Braslovčanke so zbrale 14 toč.

Tekmovanje se nadaljuje 13. januarja, ko bodo naša dekleta odigrala prvo zaostalo tekmo prvega dela proti ekipi Mozirje v Mozirju.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.