USPEŠNO NADALJEVANJE PONOVNO OKRNJENE SEZONE

USPEŠNO NADALJEVANJE PONOVNO OKRNJENE SEZONE

Po dvotedenskem premoru članske ekipe v 1A in 1B DOL nadaljujejo s tekmovanji. Žal pa to še ne velja za mlajše selekcije, ki so po več kot uspešnem začetku tekmovanja brez treningov in tekem že ves mesec.

Prva in druga ekipa kadetinj sta sezono začeli odlično saj imata po dveh odigranih krogih popoln izkupiček. Podobno velja tudi za prvo ekipo starejših deklic. En sam poraz, ob sicer treh zmagah, pa je doživela le druga ekipa starejših deklic, ki pa je še vedno ostaja v igri za uvrstitev v prvo ligo. Ekipe male odbojke bi morale s tekmovanjem pričeti prihodnji teden. Upamo lahko le, da tistim igralkam, ki niso v pogonu s člansko ekipo, vsaj malo uspeva ohranjati stik z žogo in da se bodo uspešno vrnile v tekmovalni ritem.

Edine, ki v zadnjem mesecu lahko nadaljujejo s treningi in tekmovanji so članice, ki tekmujejo v 1B DOL. V prvem krogu so naša dekleta v domači dvorani gostila neugodno ekipo ŽOK Ljutomer. Z večjimi nihanji v igri jim je na koncu le uspelo streti odpor gostij in so po osvojenem petem setu osvojila svoji prvi dve točki. Po prvem kolu je, po odločitvi OZS, sledil dvotedenski premor tekmovanj, ki se je prekinil včeraj s tekmami 6. kroga.

V braslovški dvorani je gostovala ekipa ŽOK Logatec, ki se je v 1B ligo uvrstila kot prvouvrščena iz druge lige zahod. Prvi set so naša dekleta začela malce nezbrano, saj so gostje, po servisu Lane Šuštaršič, povedle z 0:4. Z enako mero je Logatčankam nato vrnila Brina Kodrun. Po izenačenju pa so pobudo na igrišču prevzela naša dekleta, ki so z dobrimi servisi povzročala nemalo težav nasprotnim sprejemalkam. Po drugi strani pa so Braslovčanke zelo učinkovito zaključevale svoje napade. Prvi set so tako naša dekleta dobila zelo zanesljivo s 25:14. Drugi set se je začel podobno kot prvi. Nasprotnice so po nekaj uvodnih točkah ponovno nekoliko popustile, naša dekleta pa so nadaljevala podobno kot v prvem setu in zmagala še drugi set s 25:20. Tudi v tretjem setu je bilo razmerje moči na igrišču podobno, kot v drugem. Braslovčankam je vseskozi uspelo narekovati tempo in ohranjati razliko, ki jim je ob koncu prinesla še tretji set z rezultatom 25:20 in nove tri točke ter tretje mesto na lestvici.

Žal je situacija takšna, da dobra igra naših deklet ne sme biti podprta s tribun. Upamo in želimo si, da se bo stanje čim prej normaliziralo in se bodo lahko tudi mlajše igralke lahko vrnile v dvorano, navijači pa na tribune. Do takrat pa ljubitelji odbojke vabljeni, da članske tekme spremljate v živo na FB ŽOK Braslovče.

Ostanimo doma in ostanimo zdravi, da bomo lahko čim prej nazaj!

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.