Zaključek sezone 2019/2020 in pogled v novo

Zaključek sezone 2019/2020 in pogled v novo

Po predčasno zaključeni sezoni 2019/2020, ki bi bila za naše ekipe zagotovo ponovno zelo uspešna, se že spogledujemo z novo sezono, ki jo bomo, vsaj upamo tako, uspešno pripeljali do konca.

Kot rečeno je bila sezona 2019/2020je zaradi korona virusa predčasno zaključena. V II. DOL članice vzhod smo z odličnimi predstavami naše ekipe imeli občutno prednost pred drugo uvrščeno ekipo. Prav tako smo imeli v mlajših kategorijah, male odbojke, starejših deklic in kadetinj uvrstitve v A ligi in prvih ligah pozicije za zaključne turnirje, saj smo zasedali prvi mesti pri mali odbojki in kadetinjah ter  drugo mesto pri starejših deklicah.  Zaradi korona virusa je bilo najprej prekinjeno prvenstvo v vseh kategorijah in prepovedani treningi v športnih dvoranah. Držali smo se navodil, ki jih je izdala OZS in prekinili vse aktivnosti ter čakali na odločitev  predsedstva OZS. Najprej je prišla novica, da se zaključijo vsa tekmovanja v mlajših selekcijah, kar nam ni bilo po godu, saj bi v letošnjem prvenstvu zagotovo osvojili medalje v mali odbojki, starejših deklicah in kadetinjah. Prav tako smo nestrpno čakali na odločitev, kako se bo zaključilo prvenstvo v članskih ligah. Zaradi postopkovne napake je moralo predsedstvo glasovanje ponoviti in na koncu je izglasovalo, da se prvenstvo v članskih ligah zaključi z rezultati in uvrstitvami ekip ob prekinitvi tekmovanja. Zelo smo si oddahnili, saj je to pomenilo, da smo napredovali v I. B DOL in da so bila vsa vlaganja v ekipo članic načrtovana in pravilna odločitev našega kluba. Ker so bila s strani OZS izdana navodila glede treningov zelo stroga, smo se odločili, da treningov v športni dvorani Braslovče ne bomo izvajali ampak se bomo raje posvetili odbojki na mivki, kjer se naše ekipe že vrsto let uvrščajo v sam vrh  slovenske odbojke na mivki. Več o rezultatih in uvrstitvah ekip, ki so bile registrirane za naš klub si lahko pogledate na fb ŽOK Braslovče.

V sezoni 2020/2021 bomo nastopali samo z domačimi igralkami, saj so se tri igralke, ki so prišle iz ŽOK Šoštanj Topolšica, odločile, da se vrnejo v matični klub. Anja Skok in Karin Šmit pa sta se odločili, da zaključita odbojkarsko kariero. Igralkam, ki so se vrnile v svoj klub, želimo uspešno tekmovanje v II. DOL za ŽOK Šoštanj Topolšica, Anji in Karin pa se zahvaljujemo, da sta prispevali k uspehom naših ekip. Tako smo ostali brez petih igralk in potrebna je bila odločitev, kako naprej. Zaradi sprememb v zakonodaji, ki dovoljujejo igralkam igrati le v dveh selekcijah, smo prišli pri selekciji mladink do neugodnega položaja, saj bi ravno prej omenjene igralke igrale v selekciji članic in mladink. Ker pa imamo dovolj velik bazen igralk v nižjih selekcijah, to za nas ne bo prevelik problem. Odločitev vodstva kluba in trenerjev je bila, da ob nosilkah igre iz preteklih sezon, ne bomo iskali igralk v drugih klubih, ampak bomo člansko ekipo popolnili s perspektivnimi igralkami iz nižji selekcij.  Tako se bodo ekipi, ki bo nastopala v I. B DOL, pridružile Zoja Kalar, Rima Posedel, Živa Šalej, Lara Jelen in Manca Oštir.

Tako bomo sestavili ekipe male odbojke, starejših deklic, kadetinj in mladink, ki bodo posegale po najvišjih mestih državnega prvenstva. V mladinski selekciji bomo imeli eno ekipo, v ostalih pa po dve, ki se bodo borile za uvrstitev A ligo oz. prvo ligo.

Trenerska ekipa ostaja enaka, kot v pretekli sezoni. Najbolj pa nas veseli, da se je Leopold Hribernik odločil, da se pridruži naši ekipi trenerjev. Leopold je v celotni trenerski karieri dokazal, da zna delati z mladimi, saj je v preteklosti  že bil trener članic, ki je nastopala v II. DOL, osvajal je prva mesta na šolskih tekmovanjih  z ekipami starejših dečkov , v zadnjem času pa je z ekipami male odbojke ŠD Braslovče dosegal vidne rezultate.

Na koncu je potrebno spregovoriti še glede financiranja kluba, da lahko vse te selekcije pripeljemo do rezultatov, ki jih v Braslovčah glede na prejšnje sezone pričakujemo.

Zahvaljujemo se Občini Braslovče za podporo, prav tako vsem zvestim sponzorjem za katere upamo, da nam bomo tudi v prihodnje stali ob strani.  Ker pa nastopanje v višji ligi in vseh prvih ligah mlajših selekcij pomeni tudi večje stroške tekmovanj, upamo, da nas bodo podprla tudi lokalna podjetja, ki se do zdaj še niso odločila podpreti našega kluba. Prav tako si želimo pridobiti tudi generalnega sponzorja, čigar ime bi ponosno predstavljali širom Slovenije, kjer bomo nastopali v sezoni, ki je pred vrati.

Andrej Hribernik, predsednik

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.