IMAMO ŽE PET UVRSTITEV NA FINANLNI TURNIR NA KONGRESNEM TRGU

IMAMO ŽE PET UVRSTITEV NA FINANLNI TURNIR NA KONGRESNEM TRGU

Pretekli konec tedna so uvrstitve na zaključni turnir, ki bo v petek, 31. julija, na Kongresnem trgu v Ljubljani, lovile naše ekipe v kategorijah do 18 in do 14 let.


V Braslovčah so se merila dekleta do 18 let. Kljub temu da je zmaga tokrat odšla v Logatec, smo lahko s prikazanimi igrami naših deklet in končnimi uvrstitvami zelo zadovoljni, saj so Braslovčanke zasedle drugo, tretje in četrto mesto.
Po hudem boju v polfinalu sta morali Iza Zbičajnik in Maja Marolt v finalu z 1:2 tokrat priznati premoč tekmicama iz Logatca Asji Šen in Iri Kadunc. V boju za tretje mesto pa sta Anja Puckmeister in Tija Šketa Rozman z 2:1 premagali mlajšo braslovško dvojico Zojo Kalar in Rimo Posedel. Uspešno je zaigrala tudi Neža Bednjanič, ki je s soigralko Ulo Gorjup zasedla 7-8. mesto. Para Lara Jelen/Živa Šalej ter Živa Donko/Taja Ferlež pa sta bila uvrščena na 9-12. mesto.

Z enakim izkupičkom 180 točk se bosta tako za naslov državnih prvakinj do 18 let ponovno pomerila para Iza Zbičajnik/Maja Marolt in Ira Kadunc/Asja Šen.
V boju za 3. mesto pa se bosta Anja Puckmeister in Tija Šketa Rozman pomerili z Novomeščankama Niko Košiček in Zalo Jakše.

Fantje do 18 let so svoj drugi turnir odigrali v Novem Mestu, prav tako zelo uspešno. Luka Marovt je z Miho Okornom tokrat pristal na drugem mestu in potrdil uvrstitev na zaključni turnir. Nik Matko in Tan Planinšek pa sta si z osvojenim četrtim mestom priborila tekmo za bronasto medaljo. Aljaž Vodovnik in Kimi Cestnik sta delila 9.-12. mesto.

Deklice do 14 let so svoj drugi turnir odigrale v Škofji Loki. Z zmago sta si finale zaključnega turnirja priborili Neža Kodrun in Žana Blatnik. Lana Ibrišimovič in Žana Vodovnik sta osvojili peto mesto, Zoja Donko in Manca Marovt pa sta zasedli končno šesto mesto.

Fantje do 14 let so igrali v Notranjih goricah. Jaka Cestnik in Tilen Švajger sta zasedla drugo mesto, Tim Matko in Mark Kurent pa sta bila peta.

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.