PO PREDČASNEM ZAKLJUČKU SEZONE V DVORANI, USPEŠNO NA MIVKI

PO PREDČASNEM ZAKLJUČKU SEZONE V DVORANI, USPEŠNO NA MIVKI

Za ekipami, ki so v letošnji sezoni registrirane za ŽOK Braslovče, so prvi turnirji državnega prvenstva v odbojki na mivki.

Že pretekli konec tedna 20. in 21. junija so se na prvem turnirju predstavili odbojkarji in odbojkarice do 18 let. Fantje so turnir odigrali v Braslovčah, dekleta pa v Novem mestu. V Braslovčah je prepričljivo zmagal Luka Marovt v paru z Miho Okornom (Kamnik). Naši pari pa se žal niso povzpeli na stopničke. Nik Matko in Tan Planinšek sta delila 5. mesto, Aljaž Vodovnik in Kimi Cestnik 7. mesto, para Hribernik/Muhovic ter Jaka Cestnik/Švajger pa sta bila razvrščena na 17. mesto.

Precej bolje so se v Novem mestu odrezala dekleta. Z dobro igro sta Iza Zbičajnik in Maja Marolt v finalu premagali Asjo Šen in Iro Kadunc in tako prestopili prvo stopničko na poti do finala na Kongresnem trgu. Tretje mesto sta osvojili Anja Puckmeister in Tija Šketa Rozman. Uspeh sta dopolnila še para Šalej/Jelen in Kalar/Posedel s petim in sedmim mestom, ki pa sicer tekmujeta za drug klub.

Včeraj pa so prve finalne boje odigrali še pari na v kategorijah U14, U16 in U20. Dekleta in fantje U14 so tekmovali na ločenih prizoriščih v Notranjih goricah in Škofji loki. Pri dekletih sta zmagali Neža Kodrun v paru z Žano Blatnik. Peto mesto sta si priigrali Manca Marovt v paru z Zojo Donko, sedmi pa sta bili Žana Vodovnik v paru z Lano Ibrišimović. Pri fantih sta Jaka Cestnik in Tilen Švajger v finalu morala priznati premoč nasprotnikom in sta osvojila 2. mesto. Peta pa sta bila Tim Matko in Mark Kurent.

Ekipe do 16 in do 20 let so svoj prvi turnir odigrale na Primorskem. Turnir do 16 let se je odvijal na plaži v Portorožu, kjer so Braslovčanke dokazale svojo premoč. Kljub Tajini poškodbi gležnja, sta Taja Ferlež in Živa Donko odigrali turnir, in na koncu dosegli odlično peto mesto. V finalu pa smo bili priče klasičnemu dvoboju braslovških parov Kalar/Posedel in Šalej/Jelen, ki sta ga tokrat dobili Zoja in Rima in se tako na nek način oddolžili tekmicama za poraz v Novem mestu. Hana Turnšek in Manca Oštir sta bili razvrščeni od 17. do 25. mesta.

Turnir do 20 let se je tako za dekleta kot za fante odigrali v Kopru. Braslovčani smo imeli v konkurenci dva para pri dekletih in tri pare pri fantih. Pri fantih so se načrti Urbana Fužirja in Žaka Pšakerja žal podrli že v drugem krogu, ko si je Žak po trku z nasprotnikom huje poškodoval gleženj. Fanta bi s prikazano igro zagotovo sodila med prve štiri ekipe na turnirju. Svojo priložnost pa sta zelo uspešno izkoristila Nik Matko in Tan Planinšek, ki sta se s končnim 8. mestom uvrstila med top 8 in na drugi turnir, ki bo v Preddvoru. Aljaž Vodovnik in Kimi Cestnik sta se razvrstila na 17. mesto.

Pri dekletih sta braslovške barve zastopala para Zbičajnik/Marolt in Puckmeister/Šketa Rozman. Oba para sta skozi celoten turnir prikazala zelo dobre igre. Njuna pot se je tokrat križala v finalu repasaža, kjer sta bili Iza in Maja z 2:0 boljši od Tije in Anje, ki sta tako osvojili peto do šesto mesto in si prislužili nastop na drugem turnirju v Preddvoru. Iza in Maja sta v polfinalu morali priznati premoč kasnejšima zmagovalkama turnirja Lani Žužek in Zali Špoljarič. V boju za tretje mestu sta se ponovno srečali s parom Bulc/Zdešar s katerim sta v rednem delu že izgubili. Iza in Maja sta tokrat v tekmo vstopili veliko bolj zbrano in odločno in sta se tekmicama oddolžili za poraz. S končnim tretjim mestom se bosta v Preddvoru borili za vstopnico na finalni turnir na Kongresnem trgu.

Vse ljubitelje odbojke na mivki vabimo prihodnji konec tedna na igrišča pri DTV Partizan, kjer bo potekal drugi turnir za dekleta v kategoriji U18. Kar štirje pari imajo še možnost uvrstitve v finale. Najbolje sicer kaže Izi in Maji, ki že imata eno zmago. V zelo dobri poziciji sta tudi Anja in Tija s tretjim mestom. Ob dobrih predstavah pa lahko vrstni red premešajo tudi Zoja in Rima ter Živa in Lara.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.