BRASLOVŠKE EKIPE Z OSMIMI ZMAGAMI

BRASLOVŠKE EKIPE Z OSMIMI ZMAGAMI

 

8. 3. 2020

Devet odigranih tekem, osem zmag in en poraz, je bilanca tega vikenda. Poleg članic so bile na delu še deklice male odbojke in kadetinje.

Včeraj dopoldne sta turnirja odigrali obe ekipi male odbojke. Prva ekipa je v Celju brez težav zmagala z ekipama Korvolley Mislinja in Weiler Volley Zreče z 2:0. Uspešne so bile tudi deklice druge ekipe, ki so v prvi tekmi premagale Bistrico z 2:1, v drugi pa še ekipo Kostmann Slovenj Gradec II z 2:0.

Popoldne so članice gostile ekipo Ljubnega, ki po pričakovanjih ni nudila večjega odpora našim dekletom. Z gladko zmago s 3:0 so Braslovčanke potrdile svojo premoč v drugem delu sezone in so štiri kroge pred koncem z eno nogo že v 1B ligi.

Danes so četrti krog odigrale še kadetinje. Prva ekipa je igrala v Šempetru, kjer se je pomerila z obema mariborskima ekipama. V prvi tekmi so bile njihove nasprotnice  kadetinje iz ekipe Nove KBM II. Po dobro odigranem prvem setu, ki so ga naša dekleta dobila s 25:14, je sledil precej slabši drugi set, ki pa so ga Braslovčanke v zaključku le uspele prevesiti v svojo korist in zmagati s 25:23. Nato je sledila še tekma z Novo KBM II, ki v drugem delu sezone igra precej oslabljena. Oba seta so Braslovčanke začele dobro, nato je sledilo nekaj slabih minut, v katerih so se jim Mariborčanke obakrat približale in celo povedle. Braslovčanke pa so bile v obeh setih bolj zbrane v končnici in po zmagi s 25:20 in 25:20 so se veselile novih štirih točk, kar jih ohranja na vrhu lestvice A lige vzhod.

Druga ekipa kadetinj na turnirju na Ljubnem ni imela ravno svojega dneva. V prvi tekmi so žal izgubile z domačinkami z 0:2, v drugi tekmi pa so s kar nekaj težavami zmagale z ekipo Celja z 2:1.

Članice prihodnjo soboto igrajo v Benediktu, kadetinje in deklice male odbojke pa so proste. Na parket bodo stopile starejše deklice. Prva ekipa potuje v Slovensko Bistrico, druga pa na Ljubno.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.