BRASLOVČANKE PONOVNO ZELO DOBRO

BRASLOVČANKE PONOVNO ZELO DOBRO

17. 2. 2020

Za nami je ponovno zelo uspešen konec tedna. Naša dekleta so ponovno odigrala devet tekem in dosegla sedem zmag in dva poraza.

V soboto dopoldne je prva ekipa male odbojke gostovala v Celju in dosegla dve gladki zmagi z 2:0 proti ekipama Šempeter in Celje. Druga ekipa male odbojke pa je bila v Preboldu polovično uspešna. Z 2:0 je najprej premagala domačinke iz Prebolda in nato žal izgubila z 1:2 proti drugi ekipi Šempetra.

Popoldne so v domači dvorani članice gostile ekipo Nova KBM Branik II. To je edina ekipa, ki je v letošnji sezoni uspela premagati naša dekleta. Da bodo Braslovčanke storile vse, da bi se nasprotnicam maščevale za poraz, je bilo videti že takoj na začetku tekme. Naša dekleta so prvi set začele zelo zbrano in z učinkovitimi napadi in zelo dobro obrambo nasprotnicam niso dovolile, da bi se razigrale. Svoje vodstvo so skozi ves set samo še povečevale in na koncu zmagale s 25:15. V drugem setu so bile po rezultatu še za odtenek boljše, saj so zmagale še z malenkost večjo razliko, 25:13. V tretjem setu pa smo ponovno videli slabost naše ekipe, ki se ponavlja že od začetka sezone. Braslovčanke so nasprotnicam dovolile, da so povedle in nato nikakor niso več uspele ujeti ritma iz prvih dveh setov. Zaostanek se je samo višal in je pri 16. točki znašal že 8 točk v korist Mariborčank. Takrat je domači trener opravil nekaj menjav in nekoliko spremenjeni postavi je uspelo rezultat znižati na vsega štiri točke pri rezultatu 18:22. Kljub dobri igri pa za morebiten preobrat ni bilo več časa. Četrti set je domači trener ponovno pričel s svojo prvo postavo. Kljub temu, da so Mariborčanke dosegle prvi dve točki, je naših dekletom premor očitno koristil in so prevzele pobudo na igrišču. Mariborčankam je sicer uspelo rezultat izenačiti na 12. točki, od takrat dalje pa so jim naša dekleta prepustila le še 6 točk. Z novo zmago s 3:1 so si Braslovčanke še utrdile vodstvo na lestvici 2 DOL vzhod.

V nedeljo so tekmovanje nadaljevale kadetinje. V Braslovčah so svoj prvi turnir odigrale kadetinje prve ekipe. Že v prvi tekmi so jim nasproti stale Šempetranke, ki so jih v prejšnjem krogu na svojem igrišču premagale z 1:2. Tudi tokrat so Braslovčanke odigrale zelo dobro in Šempetrankam niso dopustile, da bi jim presenetile, kot se je to zgodilo v Šempetru. V obeh setih so naša dekleta narekovala tempo igre in prvi set zmagala s 25:17, drugega pa s 25:18. Tako so se svojim nasprotnicam na najboljši način oddolžile za poraz. V drugi tekmi proti Prevaljam zmagovalec niti za trenutek ni bil vprašljiv. Braslovčanke so se tako z dvema novima zmagama z 2:0 povzpele na prvo mesto 1. lige vzhod. Sodeč po rezultatih do tega kroga, bomo do konca lige spremljali zelo zanimive obračune in boj za prva štiri mesta, ki vodijo v končnico tekmovanja. Najbolje ta trenutek kaže Braslovčam, Novi KBM Branik I in SIP Šempetru, ki so s petimi zmagami in enim porazom na prvih treh mestih. Sledita ŽOK Sobota in nekoliko presenetljivo Formis z štirimi zmagami in dvema porazoma. Ekipe Prevalje, Kostmann Slovenj Gradec in Nova KBM II so zaenkrat na zadnjih treh mestih brez večjih možnosti za napredovanje v končnico.

Druga ekipa kadetinj je gostovala na Ptuju. V prvi tekmi proti ekipi Weiller volley Zreče sta se oba seta končala na razliko, vendar žal ne v korist Braslovčank. Prvega so naša dekleta izgubila s 23:25, drugega pa s 24:26. V drugi tekmi pa so s 25:20 in 25:23 premagala kadetinje ekipe Celje. Braslovčanke trenutno zasedajo peto mesto skupine B druge lige s tremi zmagami in tremi porazi. Enako število zmag in porazov, vendar z boljšim razmerjem osvojenih in izgubljenih setov, ima tudi ekipa KLS Ljubno, ki je na tretjem mestu.

Prihodnji konec tedna zaradi počitnic sporedu ligaških tekmovanj ni na sporedu. Naša dekleta bodo nadaljevala v soboto,  29. februarja, ko bodo članice gostovale v Rušah. Ostale ekipe bodo s tekmovanji nadaljevale marca.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.