PRETEKLI VIKEND USPEŠNO

PRETEKLI VIKEND USPEŠNO

7. 2. 2020

Že pretekli konec tedna smo ponovno videli dobre predstave naših ekip.

V soboto dopoldne so deklice prve ekipe male odbojke na Prevaljah brez težav zabeležile dve zmagi in z enim odigranim turnirjem manj zasedajo drugo mesto na lestvici A skupine A lige vzhod. V prvi tekmi so s 25:8 in 25:13 premagale ekipo Weiler Volley Zreče, v drugi pa s 25:18 in 25:11 še ekipo SIP Šempeter.

Druga ekipa male odbojke je Slovenski Bistrici dosegla eno zmago in sicer proti ekipi iz Prebolda z rezultatom 2:1. Na prvi tekmi so bile od naših minik, ki igrajo malo odbojko, boljše deklice Bistrice.

V soboto popoldne smo v Šempetru videli zanimiv obračun naših članic. Naša dekleta so začela zelo dobro in učinkovito, saj so brez težav dobila prvi in drugi set z rezultatom 25:10 in  25:19. V tretjem setu se je ponovno zgodil padec v igri Braslovčank, kar so Šempetranke dodobra izkoristile in z izjemno borbeno igro v obrambi prisilile svoje nasprotnice k številnim napakam. Šempetranke so tretji set dobile s 25:18 in rezultat v setih znižale na 1:2. Tudi v četrtem setu je bilo razmerje moči na igrišču podobno, kot v tretjem. Šempetranke so v obrambi pobirale tudi najbolj nemogoče žoge, zato so imela naša dekleta kar precej težav pri doseganju točk. Rezultat je bil večji del seta izenačen, nato pa so se Braslovčanke le uspele zbrati in učinkoviteje zaključiti nekaj napadov, kar jim je ob koncu prineslo zmago v četrtem setu s 25:21 in pomembno zmago v boju za vrh lestvice, na kateri so, kljub tekmi manj, prehitele ŽOK Soboto, ki je doživela presenetljiv poraz proti Benediktu.

V nedeljo dopoldne so tekme drugega kroga odigrale naše kadetinje. Prva ekipa je ponovno gostovala v Šempetru, druga ekipa pa je igrala v domači dvorani. V Šempetru so Braslovčanke v prvi tekmi igrale z ekipo Formisa, ki velja za eno najboljših v kadetski ligi letos. Formiske so začele zelo silovito in si hitro priigrale pet točk prednosti. Po zaostanku z 1:6 so Braslovčanke le uspele ujeti svoj ritem in so z bolj zbrano igro uspele zaostanek najprej zmanjšati in izenačiti na 15. točki. Od tega trenutka dalje smo gledali lep izenačen dvoboj, v katerem so bile Braslovčanke ob koncu seta bolj zbrane in zmagale z minimalno razliko 26:24. Podobno, kot v prvem, so tudi v drugem setu bolje začele Formiske. Lahko bi rekli, da se je drugi set odvijal identično kot prvi. Braslovčanke so prvič ulovile nasprotnice na 10. točki in nato še na 13. in na 17. točki. Nato jim je uspelo povesti in minimalno razliko so ohranjale vse do konca seta, ki se je končal z rezultatom 25:23. Obe ekipi lahko pohvalimo za lepo in borbeno igro. V drugi tekmi smo gledali skoraj ponovitev dvoboja iz prejšnjega dne. Obračun braslovških in šempeterskih kadetinj se je začel z zanesljivo zmago Braslovčank s 25:17. V drugem setu smo videli podoben scenarij kot dan prej. Braslovčanke so v igri popustile, Šempetrankam pa je uspevalo praktično vse. Fanatična obramba in dovolj dobri napadi so jim prinesli zmago s 25:15 in tretji skrajšani set. V tretjem setu so bolje začele Braslovčanke, ki so si priigrale vodstvo s 4:0. Potem pa je sledilo nekaj slabih trenutkov in žal tudi nekaj nenavadnih odločitev obeh zagotovo premalo izkušenih sodnikov. Šempetranke so prevzele vodstvo, ki so ga obdržale vse do konca in zmagale z 2:1. Braslovčanke s tremi zmagami in enim porazom zasedajo tretje mesto v 1. ligi vzhod.

Druga ekipa je v domači dvorani še drugič premagala kadetinje iz Mozirja. Tudi tokrat je bil rezultat 2:1. V drugi tekmi pa so žal izgubile s kadetinjami iz Bistrice. Braslovčanke z dvema zmagama in dvema porazoma zasedajo peto mesto skupine B 2. kadetske lige.

Jutri bodo naše članice gostovale v Vuzenici pri ekipi Svolley. V nedeljo starejše deklice I potujejo v Hoče, kjer bodo igrale z ekipama Formis I in II. Druga ekipa pa bo na Ljubnem v drugi ligi skupine B igrala s Šempetrankami in Prevaljčankami. Ekipe kadetinj in male odbojke so proste.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.