DEVET TEKEM, SEDEM ZMAG IN DVA PORAZA

DEVET TEKEM, SEDEM ZMAG IN DVA PORAZA

26. 1. 2019

Ta vikend smo na delu videli pet braslovških ekip, ki so odigrale devet tekem in zabeležile sedem zmag in le dva poraza.

Že včeraj dopoldne sta na Prevaljah in Slovenski Bistrici gostovali ekipi male odbojke. Na Prevaljah je bila prva ekipa v dveh tekmah, obakrat z 2:0, zanesljivo boljša od ekip Weiler volley Zreče in SIP Šemper. Druga ekipa male odbojke, ki jo sestavljajo deklice mini odbojke, pa je v Slovenski Bistrici dosegla zmago proti Preboldu z 2:1, z domačinkami iz Bistrice pa so doživele poraz z 0:2.

Popoldne so članice v drugem krogu drugega dela 2 DOL v domači dvorani gostile ekipo Korvolley Mislinja. Domačinke so začele zelo dobro in so z dobrimi sprejemi ter učinkovito igro v napadu hitro povedle in prvi set dobile zanesljivo s 25:10. Ko je sredi drugega seta že kazalo, da bo tekme hitro konec, so se gostje prebudile, Braslovčankam pa so se začele pojavljati napake na sprejemu in posledično tudi v napadu. Prednost z začetka drugega seta je na koncu Braslovčankam zadostovala, da so tudi ta set dobile s 25:19. V tretjem setu je bilo stanje na igrišču podobno, kot ob koncu drugega. Gostje so s svojimi servisi povzročale veliko težav braslovškim sprejemalkam, posledično je bil slabši tudi napad. Braslovčanke so šele ob koncu tretjega seta zaigrale nekoliko bolje, vendar kaj več od 18 točk jim ni uspelo osvojiti. Začetek četrtega seta je bil zelo izenačen, potem pa so se, po izenačenju na 5. točki, Braslovčanke le uspele odlepiti in si priigrati nekaj točk prednosti, ki so jih uspele zadržati vse do konca. Naša dekleta so sicer dosegla pomembno zmago v boju za prvo mesto, bodo pa vsekakor morala odpraviti nihanja v svoji igri za mirno nadaljevanje sezone.

Danes sta prve tekme v prvi in drugi ligi odigrali še obe kadetski ekipi. Prva ekipa, ki je gostovala v Slovenj Gradcu, po pričakovanjih ni imela težkega dela z ekipama Prevalje I in Kostmann Slovenj Gradec. Obe tekmi so naša dekleta dobila z 2:0. Veliko bolj zanimivo je bilo v Mozirju, kjer je gostovala naša druga ekipa, ki jo sestavljajo starejše deklice osmega razreda. V prvi tekmi, z domačinkami iz Mozirja, so, po porazu v prvem setu s 25:22, Braslovčanke le uspele strniti vrste in so po zmagah v drugem in tretjem setu dosegle prvo zmago v drugi ligi. V drugi tekmi pa so bile kadetinje Slovenske Bistrice žal čisto premočne za naše deklice, ki se jim v igri še zelo pozna, da so še lani igrale malo odbojko. Zagotovo pa si bodo do konca sezone nabrale dragocene izkušnje za prihodnje leto, ko jih čaka glavna sezona pri starejših deklicah.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.