MLADINKE V POLFINALU

MLADINKE V POLFINALU

24. 11. 2019

V Šempetru se je danes odvijal četrtfinalni turnir za mladinke, na katerem so Braslovčanke lovile uvrstitev v polfinale, ki se jim je lani tako nesrečno izmuznila iz rok.

V prvi tekmi so se Braslovčanke pomerile z ekipo Prevalj. Naša dekleta so začela zelo dobro in so si hitro priigrala prednost, ki so jo do konca seta samo še povečevale. Prvi set se je končal z rezultatom 25:8 v korist Braslovčank. V drugem setu so Braslovčanke ponovno povedle, vendar si niso uspele priigrati več kot štiri točke prednosti. Prevaljčanke so se uspele zbrati in popraviti igro tako v napadu, kot tudi v obrambi. Veliko močnejši so postajali tudi njihovi začetni udarci, s katerimi so našim dekletom povzročile kar precej težav. V sredini seta je Prevaljčankam uspelo izid izenačiti in celo povesti s tremi točkami razlike. V zaključku seta pa so Braslovčanke le strnile vrste in zaključile z zmago s 25:21.

V drugi tekmi so domačinke iz Šempetra z 2:0 premagale še druge Korošice, igralke ekipe Kostmann Slovenj Gradec.

Obračun zmagovalcev se je začel izenačeno. Po izenačenju na 3:3 pa so Šempetranke povsem prevzele pobudo na igrišču in si priigrale visoko prednost, ki ji je Braslovčankam uspelo znižati le na 15:25. Drugi set so naša dekleta pričela veliko bolje in povedla z 8:3. Ko smo že mislili, da se bo ponovila zgodba preteklih tekem, ko so se naše, kljub kakšnem izgubljenem setu, uspele vrniti v igro, se je zgodila serija devetih zaporednih toč nasprotnic in preobrat. Braslovčanke so se Šempetrankam sicer uspele nekajkrat približati, vendar njihove zmage niso mogle ogroziti. Šempetranke so bile tokrat bolj razpoložene za igro in so se zasluženo, kot prve, uvrstile v polfinale.

Naša dekleta so morala svojo priložnost ponovno iskati proti Prevaljčankam, ki so v tekmi poražencev, premagale tekmice iz Slovenj Gradca.

Tekmo so Braslovčanke začele precej slabo. Močni začetni udarci nasprotnic, slab sprejem naše ekipe in neučinkoviti napadi so omogočali Prevaljčankam, da so večji del seta vodile. Tik pred koncem so se jim naša dekleta sicer uspela približati na točko, vendar kaj več od minimalnega poraza s 23:25 jim ni uspelo iztržiti. Drugi set so Braslovčanke začele precej bolje. Popravile so sprejem in napad in Prevaljčanke prisilile k številnim napakam. Zmaga naših v drugem setu niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Z dobro energijo so vstopile tudi v tretji, odločilni set, v katerem so hitro povedle. Prevaljčankam so prepustile vsega tri točke in so se po zmagi s 15:3 v tretjem setu in skupno z 2:1 veselile uvrstitve v polfinale.

Polfinalni turnir bo v nedeljo, 8. 12. Nasprotnice Braslovčank v tekmi za finale pa bodo predvidoma ekipe Nova KBM Branik I, ŽOK Triglav Kranj I in OD Krim I.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.